- Advertisement -

Απορρίφθηκε το αίτημα για αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων

24

- Advertisement -

Το… ξεπάγωμα των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων της Folli Follie επανήλθε χθες στη δίκη για τους πλασματικούς ισολογισμούς, λίγο πριν ανέβει στο βήμα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας ο κατηγορούμενος ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Κουτσολιούτσος για να συνεχίσει την απολογία του περιγράφοντας το «χτίσιμο» και την πτώση του επιχειρηματικού οικοδομήματός του. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα που επανέφεραν οι δικηγόροι της προσωρινής διοίκησης της εταιρείας καθώς εκκρεμεί η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου του Αρείου Πάγου μετά την αναίρεση που έχει ασκηθεί για το θέμα της αποδέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων της Folli Follie με στόχο την ολοκλήρωση της εξυγίανσής της.

Η απολογία

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, που συνεχίζεται σήμερα, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος περιέγραψε την επιτυχημένη πορεία της εταιρείας που η… χάρη της έφτασε μέχρι το Χόλιγουντ, όπου στο πελατολόγιό της φιγουράριζε μέχρι και η Μαντόνα, η οποία είχε κάνει παραγγελία σκουλαρίκια για μια συναυλία της.

«Θέλω να πω για τον εαυτό μου πως ό,τι είχα τα έβαζα στην εταιρεία και αδίκησα και την οικογένειά μου. Τον Μάιο του 2018 έβαλα στην εταιρεία 6,5 εκατομμύρια αντί να παίρνω, όταν τα πράγματα ήταν δύσκολα, εγώ αγόραζα μετοχές, δεν πουλούσα. Ηταν υγιής και η Ασία και η Ελλάδα. Ολοι οι κόποι μου 40 ετών έφυγαν από το 2018 έως σήμερα. Δεν χρωστάω πουθενά. Με κατηγορούν ότι ήταν όλα ψεύτικα, ενώ ήταν όλα αληθινά» υποστήριξε απολογούμενος.

Πρόεδρος: Σε ποια χρονική στιγμή εμφανίζεται πρόβλημα στην Ασία;

Κατηγορούμενος: Σε πρώτη χρονική περίπου το 2009. Δεν ήθελα να δείξω ότι δυσκολεύομαι οικονομικά εκείνη την εποχή, το 2008-2009 μιλάμε. Ολα αυτά που βλέπω δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Εμφανίζομαι ως απατεώνας με μια εταιρεία που δεν υπήρχε, όταν υπήρχαν περισσότερα από 500 καταστήματα.

Πρόεδρος: Τελικά τι έγινε;

Κατηγορούμενος: Αυτό που έγινε ήταν ότι ωραιοποιήθηκαν κάποια πράγματα.

Πρόεδρος: Ποιος τα ωραιοποίησε;

Κατηγορούμενος: Υπήρχαν δυο εταιρείες πραγματικές που είχαν οντότητα. Αυτές δεν εντάχθηκαν στο όμιλο, αλλά ήταν ιδιοκτησία της Folli. Τα κέρδη πήγαιναν σε αυτές τις εταιρείες.

- Post Down -

Comments are closed.