- Advertisement -

Αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (24/6) στο νοσοκομείο «Αττικόν», όταν ένας ηλικιωμένος άνδρας επιχείρησε να εισέλθει, λέγοντας ότι είναι συγγενής της Μάρως Κοντού και ήθελε να επισκεφθεί την ηθοποιό που νοσηλεύεται στο ίδρυμα.
Πρόκειται για 93χρονο ο οποίος ζει μόνος του στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και χρήζει ανθρωπιστικής και ψυχολογικής βοήθειας, ο οποίος μιλώντας στο MEGA είπε για το μαχαίρι που βρέθηκε στην κατοχή του, κατά τον έλεγχο που του έγινε στο νοσοκομείο, ότι πάντα έχει μαχαίρι μαζί του, γιατί στην περιοχή που μένει, φοβάται για τη ζωή του.
«Μαχαίρι εγώ το βαστάω πάντοτε. Δεν το είχα για κακό εγώ. Περπατάω τη νύχτα, το είχα σκοπό να γυρίσω. “Τώρα -μου λένε- είναι στο παθολογικό”. Μπορεί να την έβρισκα κι έξω. Μόλις πήγα εγώ, με περικύκλωσαν όλοι. Εγώ είμαι από μάνα ορφανός και από πατέρα ορφανός. Ο πατέρας μου ήτανε από την Κωνσταντινούπολη», είπε ο 93χρονος στην κάμερα της εκπομπής Live News.
Το χρονικό
Ήταν λίγο πριν τις 10:00 το βράδυ της Τετάρτης, όταν ο 93χρονος φορώντας καπέλο και κρατώντας μια γλάστρα στα χέρια, μπήκε ανενόχλητος στο νοσοκομείο και κατευθύνθηκε προς την καρδιολογική κλινική, όπου νοσηλεέεται η αγαπημένη ηθοποιός, Μάρω Κοντού. «Βρέθηκε στον διάδρομο καρδιολογικής και παιδιατρικής να περιφέρεται 10:00 η ώρα το βράδυ», είπε ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.
Σαν «από μηχανής Θεός» εμφανίσθηκε μια νοσηλεύτρια, που παραξενεύτηκε από την παρουσία του άνδρα στον διάδρομο του νοσοκομείου.
– Γεια σας κύριε, τι κάνετε εδώ τέτοια ώρα; Μπορώ κάπως να σας βοηθήσω;
– Έχω έρθει να επισκεφτώ την Μάρω Κοντού. Είμαι συγγενής της.
– Μα οι ώρες επισκεπτηρίου είναι 18:00 με 20:00. Τέτοια ώρα, 10 παρά τέταρτο δεν υπάρχει επισκεπτήριο.
Η νοσηλεύτρια γρήγορα αντιλήφθηκε, πως κάτι δεν πάει καλά και με την άκρη του ματιού της είδε στην πίσω τσέπη του παντελονιού του να εξέχει κάτι.
Η μαρτυρία του φύλακα που αφόπλισε τον 93χρονο
Ο ιδιωτικός φύλακας που αφόπλισε τον 93χρονο περιέγραψε στο Live News όλα όσα συνέβησαν: «Ήρθε για επισκεπτήριο 10 η ώρα το βράδυ. Περιφερόταν και τον σταματήσανε οι συνάδελφοι. Με καλέσανε εμένα και σαν υπεύθυνος βάρδιας και πήγα. Και τον είδαμε, μας κίνησε την περιέργεια. Είχε φτάσει, ναι (στον διάδρομο όπου ήταν το δωμάτιο της Μάρως Κοντού). Έλεγε ότι θέλει να πάει εκεί, ας πούμε. Ότι είναι ξάδερφος, λέει και κάτι τέτοια. Εγώ τον κατέβασα κάτω, τον πήγαμε σε ένα χώρο στο προαύλιο, έτσι μακριά από τους υπόλοιπους και κάλεσα την αστυνομία για εξακρίβωση. Ήταν στο τσαντάκι του (το μαχαίρι) και φόραγε ένα τσαντάκι κρεμαστό και ήταν σε εμφανές σημείο. Αλλά ο άνθρωπος φαινόταν, ότι δεν ήταν καλά. Όταν του το πήρα εγώ σε ανύποπτο χρόνο, φώναζε, τον απασχόλησα και του το πήρα με την πρώτη ευκαιρία. Απίστευτο κι όμως αληθινό».
Ποια είναι η κατάσταση υγείας της Μάρως Κοντού
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μάρω Κοντού δεν ενημερώθηκε χτες βράδυ για την απόπειρα του 93χρονου να μπει μέσα στη νύχτα στο δωμάτιο της με μαχαίρι, προκειμένου να μην ταραχτεί. Η σπουδαία ηθοποιός εξακολουθεί να νοσηλεύεται για δεύτερη εβδομάδα στο «Αττικόν», εξαιτίας ενός τραυματισμού που είχε μετά από πτώση στο σπίτι της.
Την περασμένη Κυριακή μάλιστα είχε τα γενέθλια της, κλείνοντας τα 92 της χρόνια. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν ωστόσο η παρ’ ολίγον περιπέτεια για την αγαπημένη ηθοποιό ανέδειξε το μεγάλο πρόβλημα που επικρατεί με την φύλαξη των νοσοκομείων.
Comments are closed.