- Advertisement -

Φλαμίνγκο και ροζ δροσερές εικόνες…

3

- Advertisement -

O μπλε καρχαρίας να κολυμπάει ανάμεσα στα σκάφη στη δεύτερη μαρίνα της Γλυφάδας, το υπέροχο ροζ φλαμίνγκο να έχει «προσθαλασσωθεί» σε παραλία της Βουλιαγμένης, ξεκινώντας από μακρινό προορισμό, φαινόμενα που έχουν να κάνουν με την κλιματική κρίση. Οι τρομερές και φοβερές αλλαγές στο περιβάλλον δημιουργούν ασυνήθιστα φαινόμενα. Προσωπικά ενθουσιάστηκα με την εικόνα του ροζ φλαμίνγκο, αισθάνομαι όμως κάτι σαν φόβο με τον μπλε καρχαρία των τεσσάρων μέτρων να κολυμπάει πολύ κοντά στην ακτή. Οι επιστήμονες προσπάθησαν να μας καθησυχάσουν για τον καρχαρία, επιμένοντας ότι ο συγκεκριμένος δεν είναι επικίνδυνος για τους ανθρώπους. Κάποιοι μάλιστα έκαναν χιούμορ λέγοντας ότι… βλέπουμε πολλές ταινίες με τον κυρίαρχο των θαλασσών. Ο άκρως επικίνδυνος είναι βέβαια ο λευκός, ποιος ξέρει όμως τι μπορεί να σου συμβεί ξαφνικά. Mην ξεχνάμε πολλά χρόνια πριν, τη φοβερή ιστορία με την κοπέλα που κατασπάραξε καρχαρίας, στην Κέρκυρα και συγκεκριμένα στο Μον Ρεπό, λίγα μόλις μέτρα από την ακτή. Αφήνω τη σκέψη μου να γυρίσει στα λαμπερά, αισιόδοξα ροζ φλαμίνγκο που λατρεύουν τα μικρά παιδιά όταν τους κάνουμε δώρα σε σωσίβιο ή σε μορφή στρώματος για τη θάλασσα ή φουσκωτής καρέκλας που «στέκει» με εντυπωσιακό τρόπο πάνω στο νερό.

Ο Τυμφρηστός και οι συναντήσεις

Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ, τα ροζ φλαμίνγκο διατηρούν τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο όσον αφορά τα παιχνίδια στη θάλασσα. Η γαλάζια κρυστάλλινη επιφάνεια του νερού αλλά και τα υπέροχα ελληνικά βουνά, η φύση πνιγμένη στο πράσινο όπως στις ειδυλλιακές Ράχες Τυμφρηστού Ευρυτανίας, όπου αυτές τις ημέρες βρέθηκε πολύς κόσμος. Εμείς εξασφαλίσαμε όμορφες φωτογραφίες…

Επιστροφή στην Αθήνα και όπως λένε αυτοί που ασχολούνται με την πολιτική και τις εξελίξεις γύρω από αυτήν, η κλεψύδρα αδειάζει σιγά σιγά μέχρι τις ευρωεκλογές. Προχωράμε γρήγορα προς τον Ιούνιο και τα περισσότερα γεγονότα που ξεκινούν από την ερχόμενη εβδομάδα έχουν να κάνουν με εικαστικές εκθέσεις, συναντήσεις σε νέα παραλιακά εστιατόρια, μικρά και μεγαλύτερα fashion events και βέβαια την προετοιμασία για τα Ποσειδώνια 2024. Στη Roma Gallery στο Κολωνάκι, πολλοί φιλότεχνοι συγκεντρώθηκαν για μια ομαδική έκθεση επτά καταξιωμένων ελλήνων δημιουργών, αφιερωμένη στον πρόωρα χαμένο Στέλιο Φαϊτάκη.

- Post Down -

Comments are closed.