- Advertisement -

Σταυρός από λάδι

3

- Advertisement -

Κατ’ αρχάς, δεν ήξερα, ούτε καν φανταζόμουν, ότι ο Τσαλίκης προτού γίνει τραγουδιστής και σόουμαν ήταν Αγιος, και μάλιστα ότι αυτός ήταν που βάφτισε τον Στέφανο Κασσελάκη! Θα πρέπει να ήταν πολύ μικρός τότε ο κ. Τσαλίκης, κάπου 18 με 20 ετών το πολύ, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας ξενίζει γιατί είναι πολύ άξιος άνθρωπος, όπως έχει δείξει η λαμπρή σταδιοδρομία του στην πίστα. Και, φυσικά, στοιχείο αυτής της αξιοσύνης είναι και η διορατικότητα, που τον έκανε να ερμηνεύσει σωστά ως οιωνό μεγαλοσύνης τον σταυρό που σχηματίστηκε από το λάδι στην κολυμβήθρα που βαφτίστηκε ο Στέφανος.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε την προφητεία του Αγίου Τσαλίκη και δεν αυτοσαρκαζόταν, όπως νόμισαν ορισμένοι σαχλοί αρχικά. Και υπάρχουν και τόσα άλλα ακόμη! Μη βλέπετε που ο Στέφανος από σεμνότητα αποφεύγει να τα λέει. Ας πούμε, ξέρετε για το όνειρο που είδε η μητέρα του, τη νύχτα που τον συνέλαβε; Είδε έναν κεραυνό να τη χτυπάει στην κοιλιά και να τη διαπερνά – κατά σύμπτωση, το ίδιο είχε δει και η Ολυμπιάδα την πρώτη νύχτα του γάμου της με τον Φίλιππο, από την οποία προέκυψε ο Αλέξανδρος. Επίσης, μπορεί να έχετε ακούσει για το αξιοθαύμαστο θέαμα στον ουρανό την ώρα που βαφτιζόταν ο Στέφανος: τρία γεράκια (πετρίτες μάλιστα), μαζί με τρία περιστέρια, να λικνίζονται αρμονικά σαν να χορεύουν! Σημείο το οποίο ερμηνεύτηκε ―σωστά, νομίζω― ως ένδειξη ότι ο νεοφώτιστος θα ενώσει και θα φέρει την ειρήνη.

Να σας πω ακόμη για επεισόδιο που έγινε όταν ήταν έξι μηνών και ένα φίδι (η Εκάλη ήταν τότε εξοχή…) πλησίασε την κούνια του, το οποίο ο Στέφανος το άρπαξε και το έπνιξε με το χεράκι του! Με το ένα μόνο, γιατί με το άλλο έλυνε ασκήσεις Αλγεβρας, καθότι προικισμένος. Πάλι, κατά σύμπτωση, ένα ανάλογο περιστατικό καταγράφεται στη μυθολογία με τον Ηρακλή ως νήπιο, αλλά δεν μας ενοχλεί η επανάληψη. Ολοι ξέρουμε ότι στην τέχνη δεν υπάρχει παρθενογένεση: όλοι δανείζονται από όλους. Κρίμα που απέχουν τα Θεοφάνια, γιατί φοβάμαι ότι θα βλέπαμε και το περιστέρι να προσγειώνεται στην κεφαλή του Στέφανου, όπως κάποτε στους Καρατζαφέρη.

Ωραία όλα αυτά, αλλά να περάσουμε τώρα και στα σοβαρά. Σε αυτά, δηλαδή, που αφορούν το μέλλον του Στέφανου, γιατί εμείς οι φανατικοί του δεν θέλουμε να τον χάσουμε. Επειδή όπου να ‘ναι εκπνέει η προθεσμία, θα είναι τεράστιο λάθος αν δεν συμπεριλάβει και τον εαυτό του στους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η μοναδική ελπίδα του για να διασωθεί πολιτικά και να έχει μια βάση στο μέλλον για να μιλάει. Αλλά τι κάθομαι και λέω; Τι ηττοπάθεια είναι αυτή; Αφού είναι βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και θα καταπλήξει την Ευρώπη! Ο ίδιος ο πρόεδρος το λέει, έτσι θα είναι. Πώς γίνεται λοιπόν να απουσιάζει ο νικηφόρος στρατηγός από τον θρίαμβό του; Αλλωστε, μόνο προσωρινά θα στερήσει την έδρα από τον πρώτο επιλαχόντα. Το λέω διότι είναι βέβαιο ότι τον Σεπτέμβριο θα πάμε σε βουλευτικές εκλογές, μετά τον θρίαμβο του Κασσελάκη στις ευρωεκλογές, οπότε θα πρέπει να παραιτηθεί για να διεκδικήσει έδρα στο εθνικό κοινοβούλιο.

ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ

Ισως διέλαθε της προσοχής σας το σκάνδαλο της Μονής Αββακούμ στην Κύπρο και είναι κρίμα, διότι περιέχει όλα τα συστατικά μιας ιερατικής φαρσοκωμωδίας, και μάλιστα σε γενναιόδωρες δόσεις: σκηνοθετημένα θαύματα με σκοπό την κερδοσκοπία (καταγεγραμμένα με ήχο και εικόνα), οικονομική εκμετάλλευση των προσκυνητών, ακόμη και ξυλοδαρμούς εις βάρος τους και, βεβαίως, πολύ σεξ. Στα κελιά βρέθηκαν από την Αστυνομία προφυλακτικά και λιπαντικά τζελ, οι δε μοναχοί εκλιπαρούν την Αστυνομία να διαψεύσει την ύπαρξη των ευρημάτων, αλλά οι εφημερίδες στην Κύπρο το μαθαίνουν και καταλαβαίνετε τι γίνεται…

Ολα αυτά είναι συνηθισμένα, αν και στην περίπτωση του συγκεκριμένου σκανδάλου τα συναντάμε όλα να συνυπάρχουν σε υπερβολικό βαθμό, κάτι που δεν συμβαίνει εύκολα. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν, νομίζω, οι πολιτικές προεκτάσεις της υπόθεσης, καθώς ο Ησαΐας, ο μητροπολίτης Ταμασού, ο οποίος χρεώνεται το σκάνδαλο, διότι στην περιοχή του βρίσκεται η μονή του σκανδάλου, είναι ο κατεξοχήν ρωσόφιλος από τους επιφανείς μητροπολίτες της νήσου που διεκδίκησαν τον αρχιεπισκοπικό θρόνο προ καιρού. Το σκάνδαλο αυτό λοιπόν είναι ένα πλήγμα για την επιρροή της Ρωσικής Εκκλησίας στην Κύπρο. Σιγά σιγά η Κύπρος «απορωσοποιείται» έπειτα από τόσα χρόνια στο άρμα της Ρωσίας…

- Post Down -

Comments are closed.