- Advertisement -

Σκρέκας στην Καλαμπάκα: Στήριξη στον περιφερειακό Τύπο

Σκρέκας στην Καλαμπάκα: Στήριξη στον περιφερειακό Τύπο
1

- Advertisement -

Την ανάγκη ισχυρότερης στήριξης των περιφερειακών μέσων ενημέρωσης υπογράμμισε ο βουλευτής Τρικάλων Κώστας Σκρέκας, κατά τον χαιρετισμό του στην έναρξη του 56ου Πανελλήνιου Δημοσιογραφικού Συνεδρίου της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου (ΕΣΕΤ), που πραγματοποιείται στην Καλαμπάκα.

Ο κ. Σκρέκας εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, στην επίσημη έναρξη του συνεδρίου, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου.

Τα μέτρα στήριξης του περιφερειακού Τύπου

Αναφερόμενος στην κυβερνητική πολιτική για τα περιφερειακά ΜΜΕ, ο βουλευτής Τρικάλων υποστήριξε ότι την τελευταία επταετία έχουν ληφθεί μέτρα ενίσχυσης, επικαλούμενος μεταξύ άλλων την επιδότηση χαρτιού σε περιόδους κρίσης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συνέχιση της υποχρεωτικής δημοσίευσης διακηρύξεων στον επαρχιακό Τύπο χωρίς χρονικό περιορισμό, επισημαίνοντας παράλληλα ότι απαιτείται περαιτέρω ενίσχυση των τοπικών μέσων.

«Θα πρέπει να σας στηρίξουμε ακόμη πιο ισχυρά τα επόμενα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η παραπληροφόρηση και ο ρόλος των τοπικών ΜΜΕ

Ο Κώστας Σκρέκας στάθηκε επίσης στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η δημοσιογραφία στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους της περιφέρειας, αναγνώρισε τη συμβολή τους στην ανάδειξη των προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών και στην αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων.

«Εσείς είστε που κρατάτε ψηλά τη σημαία της έγκυρης και δίκαιης ενημέρωσης. Και γι’ αυτό σας οφείλουμε ένα μεγάλο “ευχαριστώ”», τόνισε.

Το 56ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της ΕΣΕΤ πραγματοποιείται από τις 30 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου στην Καλαμπάκα, με θέμα «Δημοσιογραφία στην Περιφέρεια: Εργασιακό Περιβάλλον – Τοπική Ενημέρωση – Τοπική Ανάπτυξη».

Στις εργασίες του συμμετέχουν δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί και εκπρόσωποι φορέων, με αντικείμενο τις συνθήκες εργασίας, τις προκλήσεις των περιφερειακών μέσων και τη συμβολή της τοπικής ενημέρωσης στην ανάπτυξη.

- Post Down -

Comments are closed.