- Advertisement -

Ολοκληρώθηκαν οι Νεανικές Συνάξεις στη Μητρόπολη Κίτρους

Ολοκληρώθηκαν οι Νεανικές Συνάξεις στη Μητρόπολη Κίτρους
1

- Advertisement -

Με τη συμμετοχή δεκάδων παιδιών από ενορίες της Πιερίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Μαΐου η λήξη των Νεανικών Συνάξεων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Αρχικά η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σε υπαίθριο χώρο, ωστόσο λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Κατερίνης.

Ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος υποδέχθηκε τους μαθητές των κατηχητικών συνάξεων Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι έφτασαν συνοδευόμενοι από ιερείς και κατηχητές από διάφορες περιοχές της Πιερίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τελέστηκε η ακολουθία της Αρτοκλασίας, ενώ στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα τμήματα των συνάξεων με στόχο τη γνωριμία και την επικοινωνία μεταξύ των παιδιών.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους νέους για τη σημασία της πνευματικής ζωής και της μελέτης του λόγου του Θεού, τονίζοντας ότι μπορούν να αποτελέσουν στήριγμα και οδηγό για τη ζωή και την πορεία της νεολαίας.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τη χορωδία της ενορίας του Αγίου Παντελεήμονος Κορινού, η οποία απέδωσε ύμνους και κατηχητικά τραγούδια.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Μητροπολίτης μοίρασε αρτοκλασία και ευλογίες στα παιδιά, προτρέποντάς τα παράλληλα να συμμετάσχουν στις θερινές κατασκηνώσεις της Μητρόπολης.

- Post Down -

Comments are closed.