- Advertisement -

Νέα όρια διέλευσης από τη διώρυγα του Παναμά

5

- Advertisement -

Οι βροχές φαίνεται πως έδρασαν ευεργετικά στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, με τα νέα από τη διώρυγα του Παναμά σε ό,τι έχει να κάνει με τη ναυσιπλοΐα να κρίνονται ιδιαίτερα θετικά. Οπως επισημαίνεται, η βελτίωση των καιρικών συνθηκών έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του μέγιστου επιτρεπόμενου ορίου διελεύσεων πλοίων. Πλέον, αυτός ο αριθμός αυξάνεται από 27 σε 32, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Ναυτιλιακής Αρχής του Παναμά, δείγμα ότι ίσως τα χειρότερα πέρασαν σε ό,τι αφορά την ξηρασία στη σημαντική αυτή θαλάσσια αρτηρία που ενώνει τον Ατλαντικό με τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Κρουαζιέρα: ρεκόρ

αφίξεων στο Ηράκλειο

Η τουριστική σεζόν έχει ξεκινήσει δυναμικά στο Ηράκλειο και το λιμάνι μέσω κρουαζιέρας υποδέχεται σχεδόν καθημερινά επισκέπτες όλων των εθνικοτήτων, με τις προσεγγίσεις των κρουαζιερόπλοιων να μαρτυρούν μια χρονιά-ρεκόρ σε επίπεδο αφίξεων για το 2024. Την περασμένη σεζόν το λιμάνι του Ηρακλείου κατέγραψε ρεκόρ 15ετίας και φέτος αναμένονται 270 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων και 430.000 με 450.000 επιβάτες. Ως προς το οικονομικό όφελος της κρουαζιέρας στις τοπικές κοινωνίες, βάσει στοιχείων, το 60% των επιβατών κρουαζιέρας πηγαίνουν την επόμενη χρονιά σε έναν προορισμό που επισκέφθηκαν πρώτη φορά μέσω κρουαζιέρας.

Ακτοπλοϊκή σύνδεση

Κύπρου – Ελλάδας

Στις 29 Μαΐου ξεκινούν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια μεταξύ Λεμεσού και Πειραιά, με το πλοίο «Daleela» να σαλπάρει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, συνδέοντας την Κύπρο με την Ελλάδα. Σύμφωνα με κυπριακά μέσα ενημέρωσης, το ενδιαφέρον από τους ταξιδιώτες είναι ήδη αυξημένο, με τα στοιχεία της περασμένης σεζόν να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Οπως τονίζουν τα στελέχη της εταιρείας, πέρυσι οι πληρότητες ξεπέρασαν κάθε επιθυμητή προσδοκία, καθώς ταξίδεψαν 7.407 επιβάτες, ενώ μεταφέρθηκαν 2.496 συνοδευόμενα οχήματα.

Επαναφορά κυρώσεων

στη Βενεζουέλα

Κυρώσεις εις βάρος των τομέων του πετρελαίου και αερίου της Βενεζουέλας επιβάλλει εκ νέου η διπλωματία των ΗΠΑ, καθώς η κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο συνεχίζει την πολιτική καταστολής της αντιπολίτευσης. Γι’ αυτό και η αμερικανική κυβέρνηση ανακαλεί την ελάφρυνση ορισμένων κυρώσεων που είχαν ανακοινωθεί έπειτα από τη συμφωνία που υπογράφτηκε τον περασμένο Οκτώβριο στα Μπαρμπάντος ανάμεσα σε αντιπροσώπους του προέδρου Μαδούρο και της αντιπολίτευσης για τη διεξαγωγή, εντός της τρέχουσας χρονιάς, ελεύθερων και δίκαιων προεδρικών εκλογών. Πλέον, οι εταιρείες έχουν προθεσμία ως την 31η Μαΐου για να συμμορφωθούν μετά την επανεπιβολή των κυρώσεων.

- Post Down -

Comments are closed.