- Advertisement -

«Μεγαλώνει» το πρόγραμμα των Καννών

4

- Advertisement -

Τρεις νέες ταινίες προστέθηκαν στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών (14 – 26 Μαΐου) σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της διοργάνωσης, που έτσι επιβεβαιώνει αυτό που ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, Τιερί Φρεμό, είχε αφήσει να εννοηθεί ανακοινώνοντας το πρόγραμμα πριν από λίγο. Οι τρεις αυτές ταινίες είναι η γαλλική «La plus precieuse des Marchandises» (Τα πιο πολύτιμα από τα αγαθά), ένα κατοχικό δράμα του Μισέλ Χαζαναβίσιους, στο οποίο μάλιστα ακούγεται και η φωνή του Ζαν Λουί Τρεντινιάν (1930 – 2022), η ρουμάνικη «Trei Kilometri pana la capatul limbi» (Τρία χιλιόμετρα μέχρι το τέλος του κόσμου) του Εμανουέλ Παρβου και μια ταινία από το Ιράν, η «The seed of the sacred fig» (Ο σπόρος του Ιερού Σύκου) του Μοχάμαντ Ρασούλοφ. Συνεπώς, η τελευταία ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Kinds of kindness» θα έχει συνολικά να συναγωνιστεί 21 ταινίες που όλες διεκδικούν τον φετινό Χρυσό Φοίνικα και τα υπόλοιπα βραβεία της διοργάνωσης.

Κι άλλες προσθήκες

Οι προσθήκες που ανακοίνωσε το φεστιβάλ δεν σταματούν στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα. Στο μη διαγωνιστικό τμήμα Cannes Premieres του Φεστιβάλ θα προβληθεί το βιογραφικό δράμα για την ηθοποιό Μαρία Σνάιντερ (1952-2011) «Maria», μια ταινία που έχει ήδη αγοραστεί από την ελληνική διανομή και γυρίστηκε από την Τζέσικα Παλούντ. Η «Maria», στην οποία η Αναμαρία Βαρτολομέι υποδύεται τη Μαρία Σνάιντερ, δίνει έμφαση στην τραυματική εμπειρία της γαλλίδας σταρ στα γυρίσματα της ταινίας «Το τελευταίο τανγκό στο Παρίσι» του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι με συμπρωταγωνιστή τον Μάρλον Μπράντο. Στο ίδιο πρόγραμμα θα προβληθεί το δραματικό φιλμ «Vivre, mourir, renaître» (Ζήστε, πεθάνετε, ξαναγεννηθείτε) του Γκαέλ Μορέλ που πραγματεύεται μια ιστορία σχετική με τη νόσο του AIDS και έχει ως πρωταγωνιστή τον Βικτόρ Μπελμοντό, γιο του θρύλου της Γαλλίας Ζαν Πολ Μπελμοντό (1933-2021).

Στο εκτός συναγωνισμού πρόγραμμα προστίθεται η ταινία των Αλεξάντρ Ντε Λα Πατελιέρ, Ματιέ Ντελαπόρτ «Le Comte de Monte-Cristo» (Ο Κόμης Μοντεχρήστος) όπου πρωταγωνιστούν ο Πιερ Νινέ και η Αναΐς Ντεμουστιέ, ενώ στις ειδικές προβολές βρίσκονται τέσσερις νέοι τίτλοι: το ντοκιμαντέρ «Lula» του Αμερικανού Ολιβερ Στόουν για τον τρεις φορές εκλεγμένο πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα (περιλαμβάνει και σκηνές από τη φυλάκισή του μεταξύ 2018 και 2019, καθώς επίσης την επιστροφή του στην εξουσία), οι ταινίες «Spectateurs!» του Αρνό Ντεπλεσέν και «An Unfinished Film» του Κινέζου Λου Γε και ένα ακόμα ντοκιμαντέρ, το «Nasty» των Τούντορ Γκιοργκιού και Κριστιάν Πασκάριου πάνω στη ζωή του ρουμάνου εκκεντρικού τενίστα Ιλίε Ναστάζε.

- Post Down -

Comments are closed.