- Advertisement -

Ιός του Δυτικού Νείλου: 232 τα κρούσματα στην Ελλάδα – 19 οι θάνατοι

Ιός του Δυτικού Νείλου: 232 τα κρούσματα στην Ελλάδα – 19 οι θάνατοι
1

- Advertisement -

Κουνούπι, το οποίο ευθύνεται για τον Ιό του Δυτικού Νείλου

Αυξημένα παραμένουν τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη νέα εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ.

Κατά την τελευταία εβδομάδα διαγνώστηκαν και δηλώθηκαν 75 νέα εγχώρια κρούσματα. Από την αρχή της περιόδου του 2026 έως το πρωί της Τετάρτης, έχουν καταγραφεί συνολικά 232 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Από αυτά, 165 ασθενείς παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, όπως εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα ή οξεία χαλαρή παράλυση. Τα υπόλοιπα 67 κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις ή δεν παρουσίασαν συμπτώματα από το ΚΝΣ.

19 θάνατοι – Στο επίκεντρο οι ηλικιωμένοι

Συνολικά, μέσα στο 2026 έχουν καταγραφεί 19 θάνατοι ασθενών με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Όλοι οι θανόντες ήταν ηλικίας άνω των 65 ετών, με τη διάμεση ηλικία να ανέρχεται στα 85 έτη. Η ηλικία των θυμάτων κυμαίνεται από 66 έως 92 ετών.

Περισσότερα κρούσματα στην ανατολική Αττική

Η μεγαλύτερη καταγραφή νέων περιστατικών εξακολουθεί να εντοπίζεται στους δήμους της ανατολικής Αττικής.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι κρούσματα καταγράφονται πλέον, έστω και σποραδικά, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, γεγονός που καταδεικνύει την ευρύτερη κυκλοφορία του ιού.

- Post Down -

Comments are closed.