- Advertisement -

Ιράν και Πακιστάν ζητούν από το Συμβούλιο Ασφαλείας να αναλάβει δράση εναντίον του Ισραήλ

4

- Advertisement -

Το Ιράν και το Πακιστάν ζήτησαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με κοινή τους ανακοίνωση να αναλάβει δράση εναντίον του Ισραήλ, καταγγέλλοντας ότι στοχοθέτησε «παρανόμως» γειτονικές του χώρες και ξένες διπλωματικές εγκαταστάσεις.

Η κοινή ανακοίνωση εκδόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν μετά την τριήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί στη χώρα.

Την προηγούμενη Παρασκευή ακούστηκαν εκρήξεις στην πόλη Ισφαχάν του Ιράν, με πηγές να αναφέρουν ότι επρόκειτο για ισραηλινή επίθεση. Η Τεχεράνη υποβάθμισε το περιστατικό και ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε αντίποινα.

«Αναγνωρίζοντας ότι η ανεύθυνη ενέργεια των δυνάμεων του ισραηλινού καθεστώτος αποτέλεσε μεγάλη κλιμάκωση σε μια ήδη ρευστή περιοχή, και οι δύο πλευρές ζήτησαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας να εμποδίσει το ισραηλινό καθεστώς από τυχοδιωκτισμό στην περιοχή και από παράνομες ενέργειες», ανέφεραν Ιράν και Πακιστάν.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Σεχμπάζ Σαρίφ χαιρετά τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί κατά την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στο Ισλαμαμπάντ

Επιδιώκουν να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους

Οι δύο γειτονικές, μουσουλμανικές χώρες επιδιώκουν να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους έπειτα από μια σειρά πληγμάτων που εξαπέλυσαν η μία εναντίον της άλλης νωρίτερα φέτος.

Ο Ραϊσί δεσμεύθηκε να ενισχύσει το εμπόριο μεταξύ του Ιράν και του Πακιστάν στα 10 δισεκ. δολάρια ετησίως.

Κατά την επίσκεψή του στο Πακιστάν ο Ιρανός πρόεδρος δήλωσε ότι οποιαδήποτε νέα επίθεση του Ισραήλ εναντίον της χώρα του θα αλλάξει ριζικά τη δυναμική και θα έχει ως αποτέλεσμα να μην μείνει τίποτα «από το σιωνιστικό καθεστώς».

Στις 13 Απριλίου η Τεχεράνη εκτόξευσε δεκάδες πυραύλους και ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ σε αντίποινα, όπως είπε, για την αποδιδόμενη στο Ισραήλ επίθεση εναντίον του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό την 1η Απριλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

- Post Down -

Comments are closed.