- Advertisement -

Με γυρισμένη την πλάτη στις χαμένες ρυθμίσεις

5

- Advertisement -

Δεν προσέλκυσε το ενδιαφέρον των φορολογουμένων η αναβίωση των χαμένων ρυθμίσεων, καθώς μόλις το 10% των δικαιούχων υπέβαλαν αίτηση και πλήρωσαν όλες τις εκπρόθεσμες δόσεις. Τα στοιχεία έδειξαν ότι από τις 232.000 ρυθμίσεις που βρίσκονταν σε μια γκρίζα ζώνη, καθώς ούτε ενεργές ήταν ούτε είχαν κλείσει οριστικά, μόλις 20.000 έμειναν ζωντανές αφού η πλειονότητα των οφειλετών γύρισε την πλάτη στην αναβίωση των ρυθμίσεων κυρίως λόγω οικονομικής αδυναμίας διότι για να ξανακερδίσουν οι φορολογούμενοι τις ρυθμίσεις θα έπρεπε να πληρώσουν μαζεμένες όλες τις εκπρόθεσμες δόσεις.

Νέο λουκέτο εργοστασίου

Μία ακόμη ελληνική επιχείρηση βάζει λουκέτο. Πρόκειται για την εταιρεία κατεψυγμένων Κοντοβερός, η οποία κλείνει το εργοστάσιό της στον Ασπρόπυργο και έχει καταθέσει αίτημα για πτώχευση στο Πρωτοδικείο Αθηνών έπειτα από περίπου 50 χρόνια παρουσίας στην αγορά κατεψυγμένων αλιευμάτων. Ηδη στην πλατφόρμα του υπουργείου Οικονομικών Ηλεκτρονικό Μητρώο Φερεγγυότητας – Δημοσιεύσεις Εξυγίανσης / Πτώχευσης υπάρχει η αίτηση πτώχευσης της εταιρείας με ημερομηνία 16 Απριλίου 2024.

Η Κοντοβερός δεν κατάφερε να βρει στρατηγικό επενδυτή και υπό το βάρος των χρεών της βρίσκεται σε παύση πληρωμών από τις αρχές Μαρτίου 2024, ενώ δεν κατέστη εφικτή ούτε συμφωνία με τους πιστωτές για υπαγωγή της εταιρείας σε καθεστώς εξυγίανσης ή αναδιάρθρωσης των οφειλών της μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού, στον οποίο αρνήθηκαν να συμμετάσχουν οι τράπεζες.

«Εις σάρκα μιαν» ταμειακές με POS

Πάνω από 250.000 επιχειρήσεις ολοκλήρωσαν τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών τους με τα POS, ενώ ένα ποσοστό περίπου 5% των επιχειρήσεων ή 17.000 δεν ανταποκρίθηκαν καθόλου στις υποχρεώσεις τους. Η ΑΑΔΕ βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με αυτές τις επιχειρήσεις, προκειμένου να παρουσιάσουν τους λόγους της μη ανταπόκρισής τους και στη συνέχεια, εφόσον δεν αποδείξουν λόγους ανωτέρας βίας, θα τους επιβληθεί το αναλογούν πρόστιμο.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν επιβληθεί τα πρώτα πρόστιμα σε αντίστοιχες επιχειρήσεις με τζίρο άνω του 1 εκατ. ευρώ και πρόκειται να επιβληθούν και άλλα τις επόμενες ημέρες και σε άλλες επιχειρήσεις ασχέτως τζίρου. Πλέον απομένει η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές ορισμένων μόνο υποκατηγοριών επιχειρήσεων οι οποίες, για διάφορους πρακτικούς ή τεχνικούς λόγους, δεν ολοκλήρωσαν τη διαδικασία μέχρι τα τέλη Απριλίου.

- Post Down -

Comments are closed.