- Advertisement -

Η Τρικαλινή πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου μιλά στο Trikalanews.gr – Τί ετοιμάζει για τα παιδιά της πόλης

7

- Advertisement -

Αύριο στα Τρίκαλα μαζί με τον Θεσσαλό Δημήτρη Λάλο

«Δεσμεύομαι ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα προσφέρω στα παιδιά των Τρικάλων δωρεάν σεμινάρια πιάνου», δήλωσε η σπουδαία Τρικαλινή πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου στο Trikalanews.gr.

«Με τη σωστή καθοδήγηση και τρέφοντας αγάπη για την τέχνη ο καθένας μπορεί να πραγματοποιήσει τα όνειρά του», συμπλήρωσε η κ. Παπαγεωργίου.

Όπως εξομολογήθηκε η ίδια στο Trikalanews.gr αισθάνεται βαθιά συγκίνηση που θα παίξει μπροστά σε δικούς της ανθρώπους, συγγενείς και φίλους, καθώς αγαπά τα Τρίκαλα, τα οποία έχουν διασφαλίσει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά της λόγω του πατέρα της, ο οποίος έχει καταγωγή από το χωρίο Χαϊδεμένη.

«Από μικρή περνούσα τις διακοπές μου στο χωριό και το επισκεπτόμουν όσο πιο συχνά μπορούσα», ανέφερε η πιανίστα, η οποία μεγάλωσε στην Αθήνα. Επίσης, όπως επισήμανε, στο πλευρό της θα βρίσκεται ο θεσσαλικής καταγωγής ηθοποιός Δημήτρης Λάλος, γνωστός ως Μαθιός στο ευρύ κοινό, πρωταγωνιστής της τηλεοπτικής σειράς «Σάσμος» του Alpha. «Ο Δημήτρης έχει θεσσαλική ψυχή, είναι ένας πολύ αγαπητός και ταλαντούχος άνθρωπος».

Εκείνο όμως που την «άγγιξε» ιδιαίτερα είναι το γεγονός ότι η σκηνή στην οποία «θα ανέβει» η μουσικοθεατρική παράσταση ονομάζεται «Δημήτρης Καβράκος», από τον παγκοσμίου φήμης Τρικαλινό λυρικό τραγουδιστή. «Είναι ένας πασίγνωστος ταλαντούχος βαθύφωνος, ο οποίος είχε συνεργαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν με τον αείμνηστο Μίκη Θεοδωράκη, με τον οποίο είχα και εγώ μία μακροχρόνια συνεργασία, η οποία με ενέπνευσε βαθύτατα και είχε να μου διδάξει πολλά».

«Η καρδιά του Φρέντερικ Σοπέν» στα Τρίκαλα

Με ιδιαίτερο ενδιάφερον αναμένεται στην πόλη μας η παράσταση με τίτλο «Η καρδιά του Φρέντερικ Σοπέν» που μαγεύει το κοινό, αποσπά διθυραμβικές κριτικές και γεμίζει τα μεγάλα θέατρα της χώρας  όπου παρουσιάζεται. Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, στις 9.00 μ.μ. «θα ανέβει» στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης».

Οι δύο θεσσαλικής καταγωγής κορυφαίοι καλλιτέχνες θα βρίσκονται σε λίγο στην πόλη μας για να την παρουσιάσουν στο Τρικαλινό κοινό.

Η παράσταση έχει διαμορφωθεί για να παρουσιάζεται σε μικρότερες σκηνές, το θεατρικό κείμενο εναλλάσσεται με την μουσική με τρόπο που «ξεναγεί» τον θεατή στα συναισθήματα και την ζωή του συνθέτη μέσα από προσωπικές του επιστολές και ιστορικά ντοκουμέντα.

Κουστούμια εποχής θα μας ταξιδέψουν στον χρόνο. Το θεατρικό κείμενο είναι πρωτότυπο της θεατρολόγου Ελισάβετ Παπαγεωργίου που επισκέφτηκε την Βαρσοβία, μελέτησε τα αρχεία του Σοπέν και επιμελείται την παραγωγή.

Η παράσταση έχει και εκπαιδευτικό ενδιαφέρον, ενώ απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Ειδική προσφορά 8 ευρώ για μαθητές Σχολείων και Ωδείων, ανέργους, πολυτέκνους, και για το κοινό στο άνω διάζωμα για όσα εισιτήρια υπάρχουν ακόμα μέχρι εξαντλήσεως.

Η παράσταση τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων και έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Ειδικότερα, θα δοθεί δωρεά στον Πανελλήνιο Σύλλογο Μεταμοσχευμένων Καρδιάς Πνευμόνων. Γι’αυτόν τον λόγο η  ΔΕΗ στηρίζει την εκδήλωση, όπως επίσης και η «Car ‘n Motion» ως χορηγός μεταφοράς.

The post Η Τρικαλινή πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου μιλά στο Trikalanews.gr – Τί ετοιμάζει για τα παιδιά της πόλης appeared first on TrikalaNews.

- Post Down -

Comments are closed.