- Advertisement -

Επαιζαν με τα εσώρουχα παλαιστίνιων γυναικών!

5

- Advertisement -

Την ώρα που το Διεθνές Δικαστήριο διατάσσει το Ισραήλ να λάβει μέτρα ώστε να εξασφαλίσει ότι θα φθάσουν τρόφιμα στους εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους που λιμοκτονούν στη Λωρίδα της Γάζας, σάλος έχει προκληθεί από φωτογραφίες και βίντεο ισραηλινών στρατιωτών να παίζουν με γυναικεία εσώρουχα που βρήκαν σε παλαιστινιακά σπίτια.

Καθώς ενισχύονται οι διεθνείς εκκλήσεις προς την κυβέρνηση Νετανιάχου να επιτραπεί η ανθρωπιστική βοήθεια στον παλαιστινιακό θύλακο, τα βίντεο και οι σέλφι που τράβηξαν οι ισραηλινοί στρατιώτες προκαλούν έντονες αντιδράσεις. Σε ένα από τα βίντεο αυτά, ισραηλινός στρατιώτης κάθεται σε πολυθρόνα σε ένα δωμάτιο στη Γάζα χαμογελώντας, κρατώντας το όπλο του στο ένα χέρι και λευκά σατέν εσώρουχα στο άλλο, πάνω από το ανοιχτό στόμα ενός άλλου στρατιώτη που είναι ξαπλωμένος σε καναπέ. Σε άλλο βίντεο ένας στρατιώτης κάθεται στην κορυφή ενός τανκ κρατώντας μια γυναικεία κούκλα βιτρίνας ντυμένη με μαύρο σουτιέν και κράνος και λέει: «Βρήκα μια όμορφη γυναίκα, σοβαρή σχέση στη Γάζα, υπέροχη γυναίκα».

Επαληθεύτηκαν

Τα δύο βίντεο που τραβήχτηκαν από ισραηλινούς στρατιώτες είναι μεταξύ των δεκάδων αναρτήσεων στις οποίες εμφανίζονται στρατιώτες στη Γάζα με εσώρουχα, κούκλες μαγαζιών και σε ορισμένες περιπτώσεις και τα δύο. Οι εικόνες με τα εσώρουχα έχουν προβληθεί δεκάδες χιλιάδες φορές – σχεδόν μισό εκατομμύριο σε μία περίπτωση – μετά την αναδημοσίευσή τους από τον παλαιστίνιο δημοσιογράφο Γιουνίς Τιράουι.

Ανήρτησε τις εικόνες στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα X μεταξύ 23 Φεβρουαρίου και 1ης Μαρτίου, και παρείχε συνδέσμους για τις αρχικές αναρτήσεις των ισραηλινών στρατιωτών. Στη συνέχεια, το πρακτορείο Reuters επαλήθευσε ανεξάρτητα οκτώ αναρτήσεις στο Instagram ή στο YouTube.

Οι αντιδράσεις

«Η δημοσίευση τέτοιων εικόνων είναι εξευτελιστική για τις Παλαιστίνιες και όλες τις γυναίκες», δήλωσε η Ραβίνα Σαμντάσανι, εκπρόσωπος του Γραφείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ανέφερε ότι ερευνώνται περιστατικά που αποκλίνουν από τις εντολές και τις αναμενόμενες αξίες των στρατιωτών, καθώς και αναφορές βίντεο που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα.

«Σε περιπτώσεις που ανακύπτουν υποψίες για ποινικό αδίκημα που δικαιολογεί την έναρξη έρευνας, η Στρατιωτική Αστυνομία ανοίγει έρευνα», ανέφερε. «Πρέπει να διευκρινιστεί ότι σε ορισμένες από τις εξεταζόμενες περιπτώσεις συνάγεται το συμπέρασμα ότι η έκφραση ή η συμπεριφορά των στρατιωτών στο βίντεο είναι ακατάλληλη και αντιμετωπίζεται ανάλογα».

Οι επαληθευμένες αναρτήσεις περιλαμβάνουν τη φωτογραφία ενός στρατιώτη που κρατά ένα γυμνό θηλυκό μανεκέν από πίσω με τα χέρια του στο στήθος και τη φωτογραφία ενός άλλου στρατιώτη που πιάνει μια ημίγυμνη κούκλα. Αλλη φωτογραφία δείχνει έναν στρατιώτη να ποζάρει με το όπλο του, κάνοντας μια χειρονομία, μπροστά από ένα διπλό κρεβάτι γεμάτο με γυναικεία εσώρουχα.

Σεξουαλική βία

Οι αναρτήσεις έρχονται σε μια στιγμή που η Χαμάς και το Ισραήλ κατηγορούνται για σοβαρά εγκλήματα πολέμου. Ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ ανέφερε αυτόν τον μήνα σε έκθεσή της ότι υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις για σεξουαλική βία, συμπεριλαμβανομένων βιασμών και ομαδικών βιασμών, από τους άνδρες της Χαμάς κατά την επίθεσή τους στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Οι ειδικοί δήλωσαν επίσης ότι υπάρχουν πειστικές πληροφορίες ότι ορισμένοι ισραηλινοί όμηροι που μεταφέρθηκαν στη Γάζα είχαν υποστεί σεξουαλική βία, η οποία μπορεί να συνεχίζεται για όσους κρατούνται ακόμα.

Το Ισραήλ κατηγορείται ότι ωθεί τη Γάζα προς την πείνα. Η ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ ανέφερε επίσης στην πρόσφατη έκθεσή της ότι είχε λάβει πληροφορίες από θεσμικές πηγές σχετικά με τη σεξουαλική βία κατά των Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό. Και οι δύο πλευρές απορρίπτουν τις κατηγορίες για σεξουαλική βία.

- Post Down -

Comments are closed.