- Advertisement -

«Fake news οι παραιτήσεις μας»: Ρούμπιο και Χέγκσεθ σπάνε τη σιωπή τους μετά τη βαριά ήττα των Ρεπουμπλικάνων

«Fake news οι παραιτήσεις μας»: Ρούμπιο και Χέγκσεθ σπάνε τη σιωπή τους μετά τη βαριά ήττα των Ρεπουμπλικάνων
3

- Advertisement -

Σε κατηγορηματική διάψευση της έντονης σεναριολογίας περί παραίτησης ή αποπομπής τους προχώρησαν ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο και ο Υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ, στον απόηχο της βαριάς εκλογικής ήττας των Ρεπουμπλικάνων στις ενδιάμεσες εκλογές. Τόσο οι ίδιοι όσο και ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισαν «fake news» τα δημοσιεύματα που τους φέρνουν στην πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση Τραμπ.

Η απώλεια του ελέγχου της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας από τους Δημοκρατικούς έχει πυροδοτήσει τριγμούς στην Ουάσινγκτον, με τις πιέσεις να επικεντρώνονται στον χειρισμό του πολέμου στο Ιράν, ο οποίος διανύει τον ένατο μήνα του και θεωρείται ο κύριος λόγος για την εκλογική συντριβή.

Ρούμπιο: «Ήταν πάντα πρόθεσή μου να μείνω μέχρι τέλους»

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας και σύμβουλος εθνικής ασφαλείας, Μάρκο Ρούμπιο, έσπασε τη σιωπή του στη New York Times, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν σχεδιάζει να αποχωρήσει από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ για να προετοιμάσει ενδεχόμενη υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2028.

«Ήταν πάντα πρόθεσή μου» να παραμείνω μέχρι το τέλος της θητείας, τόνισε ο Ρούμπιο, απορρίπτοντας ως ανυπόστατες τις πληροφορίες του Bloomberg που τον έφεραν να ζυγίζει την παραίτησή του.

Διαβάστε επίσης: Η επόμενη ημέρα της ήττας Τραμπ: Ο Βανς κοιτάζει το 2028, ο Χέγκσεθ κινδυνεύει και ο Μασκ μετρά τις απώλειες

Η στάση για το 2028: Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δήλωσε πως δεν πρόκειται να ανοίξει τη συζήτηση για το 2028, ενώ επανέλαβε την πρόθεσή του να στηρίξει μια πιθανή υποψηφιότητα του αντιπροέδρου Τζέι Ντι Βανς, τον οποίο χαρακτήρισε «πολύ καλό φίλο».

Εκπρόσωποι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Λευκού Οίκου χαρακτήρισαν επίσης «εφεύρημα» και «φτιαχτά νέα» τις αναφορές περί αποχώρησης του Ρούμπιο.

Χέγκσεθ: «Μας επιτίθενται επειδή είμαστε αποτελεσματικοί»

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ βρίσκεται στο κέντρο των πολιτικών αναταράξεων, καθώς Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί του επιρρίπτουν ευθύνες για τη στρατηγική στο Ιράν. Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Τόμας Μάσι ανακοίνωσε μάλιστα ότι θα καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του.

Απαντώντας με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Χέγκσεθ απέρριψε κατηγορηματικά τα σενάρια παραίτησης και κατήγγειλε πολιτικό θέατρο:

«Βλέπετε, μας επιτίθενται. Μας επιτίθενται επειδή είμαστε αποτελεσματικοί. Δεν πρόκειται να πετύχει. Δεν κάνουμε πίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρά τις αναφορές για πιθανή αντικατάσταση ανώτατων στρατιωτικών διοικητών, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παρείχε πλήρη κάλυψη στον Υπουργό Άμυνας, δηλώνοντας πως ο Χέγκσεθ έχει κάνει «φανταστική δουλειά» και ότι πρόθεσή του είναι να παραμείνει στη θέση του.

- Post Down -

Comments are closed.