- Advertisement -

Eλα να πάμε στο νησί να τρέξουμε όλοι μαζί

6

- Advertisement -

Στις 10 και 11 Μαΐου, 350 περίπου νοματαίοι, αποφάσισαν την αθλητική τους απόβαση στο νησί της Αμοργού. Τους έχω «εκδώσει» την ηλεκτρονική τους συνταγή και έρχονται με 40% έκπτωση στα ακτοπλοϊκά και εκπτώσεις στη διαμονή τους. Μεγάλο ρόλο στην ψυχολογία του αθλούμενου διαδραματίζει ο αθλητικός τουρισμός, ο ενθουσιασμός της μετακίνησης με το πλοίο, ο κατά τόπους αγώνας και η φιλοξενία των ντόπιων. Ξέρω λοιπόν δεκάδες Ελλήνων που ζουν για το συγκεκριμένο ταξίδι προς το απέραντο γαλάζιο. Η δυναμική ομάδα της «Παλιάς Στράτας», μόνο τεράστια θετικά άλματα προς την τελειότητα, έχει να επιδείξει στη διάρκεια των ετών που πέρασαν.

Φέτος κοντοζυγώνει η έβδομη διοργάνωση του Amorgos Trail Challenge. Αν προσπαθήσουμε να σας πείσουμε σε λίγες λέξεις, δεν θα τα καταφέρουμε. Θα σας ενεργοποιήσουμε όμως το ενδιαφέρον. Αγώνας για αγριοκάτσικα στο νησί της Νικουριάς. Ανέβα την πλαγιά προς την κορυφή, άπλωσε το χέρι να σε σφραγίσουμε και γύρνα να τερματίσεις. Η παραλία σε περιμένει για να κάνεις τη βουτιά σου. Επίσκεψη στο Κάστρο της Χώρας, παιδικός αγώνας Loza Kids Race, με όλο το νησί να επευφημεί τα νιάτα μας και το μέλλον μας και επιστροφή στο Askas Restaurant για πάστα πάρτι. Για γλέντι, χορό και ποτό πριν τον αγώνα, δεν λέμε τίποτα… θα το διαπιστώσετε εκεί, αλλά δεν σας το λέω. Ξημέρωσε η μεγάλη μέρα. Οι καμπάνες της Παναγιάς Χοζοβιώτισσας θα ηχήσουν για να δώσουν την εκκίνηση στους τολμηρούς που διάλεξαν την απόσταση των 19 χλμ. Πήραμε την ευλογία της και άντε γεια.

Ομως και οι υπόλοιποι, εκείνοι των 7 χλμ., θα βαδίζουν σε μέρος της διαδρομής των τολμηρών, καθώς θα φύγουν από Αιγιάλη, προς Λαγκάδα, Θολάρια και τερματισμό στο Diving Center της Αιγιάλης. Μαγιό και πετσέτα να έχεις στην παραλία, γιατί θα τη χρειαστείς. Αντηλιακό, καφεδάκι, χαμόγελο ευτυχίας και καλαμπουράκια δεκτά. Φωτογραφίες να βγάλεις και να ποστάρεις. Το χρειαζόμαστε.

Το βραδάκι φτάνει με γοργούς ρυθμούς και μας περιμένει το παραδοσιακό «πατατάτο», φτιαγμένο από τους καλύτερους μάγειρες του νησιού. Εχει για όλους…. φάτε. Φάτε, που θα έλεγε και ο Αυλωνίτης. Ανοίγω το ντουλάπι, και βάζω τα σφηνοπότηρα στο τραπέζι, για να ολοκληρωθεί η τιμωρία όσων δηλώσουν απουσία. Κρασί, μπιρίτσα και παραδοσιακή ψημένη ρακή, έρχονται να μας ανεβάσουν το κέφι για να ξεσηκωθούμε υπό τον ήχο των βιολιών για ξέφρενο γλέντι και χορό μέχρι το πρωί.

Ξημέρωσε Κυριακή, χάραξε και εμείς ακόμη εκεί, από καρέκλα στην πίστα και τούμπαλιν. Ρεπό βλέπεις σήμερα. Ο καθένας το δικό του πρόγραμμα. Χαράματα Δευτέρας, γρήγορα στο πλοίο σου και να μας ξανάρθεις. Και του χρόνου με το καλό. Πάντα τέτοια. Ραντεβού στον Πειραιά λοιπόν… γιατί στην Αμοργό δεν πας να δοκιμάσεις τα όριά σου. Πας να τα διευρύνεις…

΄ Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: www.amorgostrailchallenge.gr/

- Post Down -

Comments are closed.