- Advertisement -

Κύματα

3

- Advertisement -

Νέα «θηριώδης» παραγγελία από τη Nakilat

Η καταριανή πλοιοκτήτρια εταιρεία Nakilat αξάνει στα 105 τα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG Carriers) που έχει στη διαχείρισή της, με την προσθήκη εννέα μεγάλων νεότευκτων πλοίων αξίας σχεδόν 3 δισ. δολαρίων, τα οποία θα κατασκευάσει για να εξυπηρετεί τον εγχώριο γίγαντα παραγωγής LNG QatarEnergy. Η εισηγμένη στην Ντόχα QatarEnergy επιβεβαίωσε χθες ότι υπέγραψε μακροπρόθεσμη συμφωνία βάσει της οποίας η Nakilat θα έχει στην ιδιοκτησία της και θα εκμεταλλεύεται εννέα από τα λεγόμενα Qatar China-Max ή QC-Max πλοία. Τα πλοία χωρητικότητας 271.000 κυβικών εκατοστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τα μισά από τα 18 πλοία QC-Max που έχει κλείσει η QatarEnergy στο πλαίσιο της Φάσης 2 του τεράστιου προγράμματος ναυπήγησης πλοίων LNG, έχουν παραγγελθεί στην κινεζική Hudong-Zhonghua Shipbuilding (Group) στην Κίνα.

 Bαλτιμόρη: Μέχρι και 4 δισ. δολ οι αποζημιώσεις

Τo πιθανό κόστος αποζημιώσεων για το ατύχημα στη γέφυρα της Βαλτιμόρης θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 2 δισ. δολ. και να φτάσει στα 4 δισ. δολ. σύμφωνα με την ανάλυση του Alex Vullo, επικεφαλής του τμήματος P&I της Gallagher.

Ακόμα και στο χαμηλότερο άκρο αυτού του εύρους, η απαίτηση πιθανότατα θα ξεπεράσει τις πληρωμές για τη συνολική απώλεια του κρουαζιερόπλοιου «Costa Concordia»το 2012 και το κλείσιμο της Διώρυγας του Σουέζ μετά την προσάραξη του «Ever Given»το 2021, καθιστώντας το πιο ακριβό ναυτικό ατύχημα όλων των εποχών. Στο συνολικό κόστος του συμβάντος συμπεριλαμβάνονται το κύτος και οι επισκευές του πλοίου, η γενική αβαρία και η διάσωση, οι απώλειες των ζωών, οι τραυματισμοί του πληρώματος, οι επισκευές στη γέφυρα και η κάλυψη της διακοπής εργασιών λόγω του κλεισίματος του λιμανιού από την κατάρρευση της γέφυρας.

 Απεβίωσε ο καπετάν Βαγγέλης Κούζιλος

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Φίλων Λίμπερτυ συνήλθε εκτάκτως την 7η Μαΐου 2024, ημέρα Τρίτη και ώρα 15.00, κατόπιν προσκλήσεως του προέδρου του Γεωργίου Τσαβλίρη με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την «απόδοση οφειλομένων τιμών στον αποβιώσαντα καπετάν Βαγγέλη Κούζιλο». Ο καπετάν Βαγγέλης Κούζιλος διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του Ομίλου και συνέβαλε στην ανάδειξη του πλωτού μουσείου Ελλάς Λίμπερτυ.

Στο ψήφισμα του Ομίλου Φίλων Λίμπερτυ σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι «ο εκλιπών υπήρξε αγωνιστής που υπερασπίστηκε αδιαπραγμάτευτα της αξίες και τα ιδανικά του έλληνα πλοιάρχου, του έλληνα ναυτικού. Με την ακάματη και συνεχή δράση του σημάδεψε την πορεία του Ομίλου και την ευόδωση των σκοπών του και είχε αποφασιστική συμβολή στην εμπέδωση της ιδέας του Ελλάς Λίμπερτυ».

- Post Down -

Comments are closed.