Συνεχίζεται το θρίλερ με τον θάνατο του 2χρονου Εμίλ – Βρέθηκαν δαγκωματιές από ζώα στο κρανίο του

Τρεις ημέρες μετά την ανεύρεση της σορού του 2,5 ετών Εμίλ, όχι μακριά από το σημείο όπου εξαφανίστηκε πριν από εννέα μήνες, η αστυνομία βρήκε επίσης μερικά από τα ρούχα που φορούσε.

Ωστόσο, οι εισαγγελείς λένε ότι το μυστήριο της εξαφάνισης του παιδιού τον περασμένο Ιούλιο δεν έχει ακόμη λυθεί.

Ένας πεζοπόρος βρήκε ένα κρανίο και μερικά δόντια το Σάββατο, περίπου 25 λεπτά με τα πόδια από το χωριό όπου εθεάθη για τελευταία φορά ο Εμίλ. Το κρανίο ταυτοποιήθηκε γρήγορα με το DNA του αγνοούμενου αγοριού.

Τώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, έχουν βρεθεί το μπλουζάκι, το σορτς και τα παπούτσια που φορούσε το άτυχο παιδί την ημέρα που εξαφανίστηκε. Όλα τους εντοπίστηκαν διάσπαρτα σε μια μικρή περιοχή περίπου 150 μέτρα από το σημείο όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα του.

Ατύχημα ή έγκλημα

Λεπτομέρειες για τα νέα ευρήματα έδωσε ο τοπικός εισαγγελέας Jean-Luc Blanchon, ο οποίος δήλωσε ότι ο θάνατος του Εμίλ παραμένει ανεξήγητος. Δεν είναι ακόμη γνωστό αν έπεσε θύμα ατυχήματος ή εγκλήματος.

«Αυτά τα οστά από μόνα τους δεν μας επιτρέπουν να πούμε ποια είναι η αιτία του θανάτου του Εμίλ», δήλωσε στους δημοσιογράφους. «Μεταξύ μίας πτώσης, ανθρωποκτονίας ή δολοφονίας, καμία θεωρία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως πιο πιθανή από κάποια άλλη» εξήγησε.

Ο Εμίλ, ο οποίος ήταν δυόμισι ετών, βρισκόταν στο χωριό Haut-Vernet στη νοτιοανατολική Γαλλία για λίγες μόνο ώρες όταν εξαφανίστηκε. Η εξαφάνισή του αποτελεί έκτοτε θέμα αναφοράς στη Γαλλία.

Είχε πάει να μείνει στο εξοχικό των παππούδων του. Τον είδαν για τελευταία φορά οι γείτονες να περπατά στον μοναδικό δρόμο του χωριού με κίτρινο μπλουζάκι και λευκό σορτσάκι στις 17:15 του Σαββάτου 8 Ιουλίου.

Παρά τις μακρές και εκτεταμένες έρευνες σε ολόκληρη την περιοχή, δεν βρέθηκε κανένα ίχνος του αγοριού.

Δύο ημέρες μετά την αναπαράσταση της εξαφάνισής του την περασμένη Πέμπτη, στην οποία συμμετείχαν 17 άτομα, μια ντόπια γυναίκα που περπατούσε λίγο περισσότερο από ένα χιλιόμετρο από το Haut-Vernet έπεσε πάνω σε κάποια από τα υπολείμματά του.

Το κρανίο

Το κρανίο του παιδιού στάλθηκε για ανάλυση από ομάδες ιατροδικαστών. Σκύλοι ανιχνευτές, στρατιώτες, αστυνομικοί και πυροσβέστες ερεύνησαν την περιοχή για περισσότερα στοιχεία.

Ο Jean-Luc Blanchon δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη ότι το κρανίο είχε υποστεί «μικρά κατάγματα και ρωγμές» μετά το θάνατο του παιδιού, καθώς και δαγκώματα από ένα ή περισσότερα ζώα. «Κανένα τραύμα δεν έχει παρατηρηθεί [στο κρανίο] προθανάτια», τόνισε, προσθέτοντας ότι είναι σαφές ότι τα λείψανα δεν είχαν θαφτεί στο έδαφος.

Αυτό που παραμένει μυστήριο είναι γιατί το κρανίο και τα ρούχα του αγοριού δεν είχαν εντοπιστεί νωρίτερα. Τα υπόλοιπα λείψανά του δεν έχουν ακόμη βρεθεί.

Μια εκπρόσωπος της γαλλικής χωροφυλακής έχει ήδη προτείνει ότι τα οστά θα μπορούσαν να έχουν τοποθετηθεί εκεί από κάποιον άνθρωπο ή ζώο ή να έχουν μετακινηθεί από τις μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες. Ή θα μπορούσαν να έχουν χαθεί εντελώς κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων ερευνών στην περιοχή το περασμένο καλοκαίρι.

Ο εισαγγελέας δήλωσε ότι η γυναίκα πεζοπόρος είχε βρει τα οστά μεταξύ 12:00 και 14:00 το απόγευμα του Σαββάτου σε ένα «στενό, δασικό μονοπάτι» στο οποίο θυμόταν να περπατάει πάνω από ένα μήνα νωρίτερα. Τα ρούχα βρέθηκαν πιο μακριά, κοντά σε ένα ρυάκι, εξήγησε.

«Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι το σώμα του Εμίλ ήταν ήδη παρόν στην περιοχή έρευνας», δήλωσε ο εισαγγελέας, ή «ότι κάθε τετραγωνικό μέτρο καλύφθηκε από ένα μέλος των ομάδων έρευνας».

Επεσήμανε επίσης ότι επειδή η αρχική έρευνα πραγματοποιήθηκε όταν η χαμηλή βλάστηση ήταν ιδιαίτερα πυκνή, ήταν πιθανό οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες να είχαν επηρεάσει τους σκύλους που συμμετείχαν στην έρευνα.