Εμφανίστηκε ως κληρονόμος του προ-προπάππου του ζητώντας 600 εκ. ευρώ από το κυπριακό κράτος

Ένας Ελληνοκύπριος έκανε αγωγή προκειμένου να του αναγνωριστεί η κυριότητα σε διάφορα ακίνητα και σε κρατική γη, η οποία ισχυριζόταν ότι ανήκε σε προγόνους του. Ζητούσε να του επιδικαστεί από τα κυπριακά δικαστήρια το ασύλληπτο ποσό των 600 εκατομμύριων ευρώ!

Ο άνδρας ζητούσε αποζημίωση 295 εκατομμυρίων ευρώ για τα ακίνητα, τα οποία θεωρούσε ότι είχαν περιέλθει δολίως στο κράτος. Στην περίπτωση που δεν μπορούσαν να μεταβιβαστούν στο όνομά του, ζητούσε να του επιδικαστεί και αποζημίωση 300 εκατομμυρίων ευρώ συν αποζημιώσεις και τόκοι.

Τι ισχυρίστηκε 

Ο Ελληνοκύπριος, αφού κατέθεσε την αγωγή εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο σε επαρχιακό δικαστήριο της Κύπρου και ισχυρίστηκε ότι είναι ο νόμιμος κληρονόμος του παππού του, ο οποίος είχε το ίδιο όνομα. Ο άνδρας ισχυρίστηκε ότι ο παππούς του ήταν κληρονόμος ενός άνδρα που είχε πεθάνει το 1910, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να αποδείξει στο δικαστήριο τους ισχυρισμούς του. Παράλληλα ζήτησε να πάρει ξανά την κυριότητα σε όλα τα ακίνητα που ανήκαν στους κατ’ ισχυρισμό προγόνους του. Στην περίπτωση που αυτά δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στην κατοχή του ζήτησε να του καταβληθεί ως αποζημίωση το υπέρογκο ποσό των 600 εκατομμυρίων ευρώ συνολικά.

Το δικαστήριο πρωτόδικα απέρριψε την αγωγή του άνδρα, ωστόσο ο ίδιος προχώρησε σε έφεση. Το Εφετείο επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση και μάλιστα τον υποχρέωσε να πληρώσει και 7.000 ευρώ ως δικαστικά έξοδα.