- Advertisement -

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Ελαιοχωρίου Μάνης, από την τραγική αδελφοκτονία που σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (31/10). Πιο συγκεκριμένα, ένας άνδρας 53 ετών πυροβόλησε και σκότωσε τον ίδιο του τον αδερφό… για έναν ελαιώνα. Τα δύο αδέρφια βρίσκονταν στο χωράφι και μάζευαν ελιές, όταν σύμφωνα με μαρτυρίες ξέσπασε καυγάς.
«Επειδή είναι στενή κοινωνία, άκουγα ξέρω ‘γω από τον κόσμο, ότι μαλώνουνε, δεν έδινα όμως βάση. Το κτήμα αυτό ήτανε ακριβώς δίπλα από το σπίτι του μικρού. Τους το είχε μοιράσει η μαμά τους και ήτανε στη μέση, το μισό του καθενός. Και είχανε φωνές το πρωί και πήγε η αστυνομία και τους τα συμβίβασε. Και μετά έφυγε ο μικρός και γύρισε και τον σκότωσε. Εγώ έχω πάθει σοκ, τί να πω δεν ξέρω! Και για τους δύο γιατί έχουν οικογένειες», λέει συγγενής τους μιλώντας στο Mega και τις «Εξελίξεις Τώρα».
Σύμφωνα με μαρτυρίες συγγενών στις «Εξελίξεις Τώρα», δεν ήταν η πρώτη φορά που τα αδέρφια, είχαν διαπληκτιστεί έντονα για τα περιουσιακά.
«Από παλιά είχανε ψιλοτσακωθεί για κάτι χωράφια για κάτι ελαιόδεντρα. Το θύμα ήταν ένας ήσυχος άνθρωπος. Είχε γίνει κάτι πριν κάνα χρόνο, γιατί του είχε αφήσει η μάνα του ένα χωράφι. Ο δράστης είχε πυροβολήσει στον αέρα κάνα δυο φορές, είχε έρθει η αστυνομία, δεν του βρήκανε το όπλο και αυτό έγινε πριν κάνα χρόνο», λέει άλλος συγγενής τους.
Τον σκότωσε για έναν ελαιώνα
Ο μικρότερος αδερφός, ήταν εκείνος που πάτησε τη σκανδάλη. Στον ελαιώνα, βρισκόταν και η αδερφή τους, η οποία τραυματίστηκε ελαφρά.
«Μέχρι και την περασμένη εβδομάδα, να μας εξυπηρετήσει το παιδί, τί να πω, εγώ έχω μείνει! Το μεγάλο παιδί που το σκότωσε πηγαίναμε μαζί στο δημοτικό εδώ. Για τον δε …(δράστη) τον έβλεπα μέρα παρά μέρα σχεδόν, συναντιόμασταν με το αυτοκίνητο. Όσες φορές εγώ τον είχα χρειαστεί, πρόθυμος ρε παιδί μου», προσθέτει συγγενής τους.
Ο 57χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης και λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.
«Ο δράστης, δεν ήτανε, έπινε, ήτανε παράνομος. Ήταν ένας παράνομος άνθρωπος. Το θύμα ήταν ένας πολύ ήσυχος και καλός άνθρωπος. Και ήρθε κάτω να καθαρίσει το χωράφι που του άφησε η μάνα του πριν κάνα χρόνο. Αλλά ο άλλος ήτανε πολύ ανάποδος, δεν ήτανε καλή πάστα. Ο δράστης όταν έπινε δεν ήξερε τί έκανε».
Μετά τη δολοφονία, ο δράστης παραδόθηκε στις Αρχές. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με πρόθεση και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Comments are closed.