- Advertisement -

Εμπρηστική επίθεση στο πολιτικό γραφείο του Θάνου Πλεύρη στο Κολωνάκι – «Είχαν ανθρωποκτόνο δόλο»

Εμπρηστική επίθεση στο πολιτικό γραφείο του Θάνου Πλεύρη στο Κολωνάκι – «Είχαν ανθρωποκτόνο δόλο»
2

- Advertisement -

Στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής το πολιτικό γραφείο του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνου Πλεύρη, στο Κολωνάκι.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 02:15, με άγνωστους δράστες να τοποθετούν γκαζάκια στην είσοδο του γραφείου, στην οδό Αλεξάνδρου Σούτσου. Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Πλεύρης έκανε λόγο για επίθεση από «οπαδούς λαθρομεταναστών», τονίζοντας ότι οι δράστες λειτούργησαν με ανθρωποκτόνο δόλο, καθώς ο ίδιος είχε αποχωρήσει από τον χώρο μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα.

Στην αιχμηρή δήλωσή του, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Κάποιοι οπαδοί λαθρομεταναστών έβαλαν εκρηκτικούς μηχανισμούς στο πολιτικό μου γραφείο στο κέντρο της Αθήνας. Μόλις έφυγα από αυτό. Ο τρόπος που τοποθέτησαν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς αποδεικνύει ανθρωποκτόνο δόλο. Δεν υπολογίζω τα συγκεκριμένα καθάρματα. Τα τρομάζω και δεν με τρομάζουν».

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, ενώ την προανάκριση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου δήλωσε ότι από την πρώτη στιγμή στο σημείο έσπευσαν στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, τα οποία πραγματοποίησαν αυτοψία. Κατά την έρευνα εντοπίστηκαν υπολείμματα από γκαζάκι, καθώς και άλλα ευρήματα που παραπέμπουν σε εμπρηστική ενέργεια.Την προανάκριση, όπως είπε, έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της ΓΑΔΑ, ενώ οι αστυνομικοί αναζητούν οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας, αλλά και μαρτυρίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση του δράστη ή των δραστών. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ., στο γραφείο του κ. Πλεύρη δεν υπήρχε μόνιμη φύλαξη.

- Post Down -

Comments are closed.