- Advertisement -

Η Toblerone στρέφεται νομικά κατά μικρής εταιρείας για μια σοκολάτα που θυμίζει το σχήμα της

Η Toblerone στρέφεται νομικά κατά μικρής εταιρείας για μια σοκολάτα που θυμίζει το σχήμα της
2

- Advertisement -

Η Mondelēz International, ιδιοκτήτρια της γνωστής ελβετικής σοκολάτας Toblerone, προχωρά σε νομικές ενέργειες κατά μιας μικρής βρετανικής εταιρείας σοκολάτας, κατηγορώντας την ότι αντέγραψε το χαρακτηριστικό σχήμα της Toblerone.

Συγκεκριμένα, η Mondelēz International κατηγορεί τη μάρκα Catherine’s Original για “παραπλανητική εμπορική πρακτική” και παραβίαση εμπορικού σήματος με το προϊόν O’ Bar.

Τα vegan προϊόντα της Catherine’s Original διαθέτουν σειρά από θολωτά τμήματα πάνω σε λεπτή σοκολατένια βάση.

Κάθε σοκολάτα διατίθεται στην τιμή των £9.20 και προσφέρεται σε κλασική γάλακτος ή λευκή σοκολάτα.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2021 από την Catherine Dodd, όταν ήταν μόλις 18 ετών, και εδρεύει στο Sussex.

Σε ανάρτηση σε blog, η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης ανέφερε ότι “διαφωνεί έντονα” με τις κατηγορίες και συνεργάζεται με νομική ομάδα για να υπερασπιστεί τη θέση της.

Η ανάρτηση συνεχίζει: “Η Catherine’s Originals είναι μια ανεξάρτητη επιχείρηση χωρίς εμπορική σχέση με την Toblerone ή τη Mondelēz και δεν πιστεύουμε ότι το O’bar παραβιάζει τα δικαιώματα εμπορικού σήματος που προβάλλονται εναντίον του.”

Εκπρόσωπος της Mondelēz International δήλωσε στη The Sun: “Το εμβληματικό σχήμα της Toblerone αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και χαρακτηριστικά σχέδια προϊόντων στο Ηνωμένο Βασίλειο και παγκοσμίως, και αποτελεί σήμα κατατεθέν της μάρκας από το 1929.”

Πρόσθεσε επίσης: “Έχουμε την ευθύνη να προστατεύουμε τα εμπορικά μας σήματα και την πνευματική μας ιδιοκτησία, κάτι που παίρνουμε πολύ σοβαρά. Προσπαθήσαμε να λύσουμε το ζήτημα με εποικοδομητικό τρόπο και απευθείας με την Catherine’s Originals για αρκετούς μήνες, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να φτάσουμε σε συμφωνία. Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε περαιτέρω λόγω της εξέλιξης της νομικής διαδικασίας.”

Υπενθυμίζεται ότι το 2017, η Mondelēz είχε κινηθεί νομικά και κατά της Poundland, υποστηρίζοντας πως η σοκολάτα “Twin Peak” αντέγραφε το διάσημο σχέδιο της Toblerone.

Τελικά, η Poundland υποχρεώθηκε να αλλάξει το σχέδιο της σοκολάτας της μετά από τρίμηνη νομική διαμάχη με τη Mondelēz, αν και το προϊόν παραμένει στην αγορά μέχρι σήμερα.

- Post Down -

Comments are closed.