- Advertisement -

ΗΑΕ: Ο συγκυβερνήτης της flydubai σχεδίαζε επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

ΗΑΕ: Ο συγκυβερνήτης της flydubai σχεδίαζε επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ
43

- Advertisement -

Ο συγκυβερνήτης της πτήσης της flydubai από το Ντουμπάι προς το Τελ Αβίβ κατηγορείται ότι επιχείρησε να καταλάβει το αεροσκάφος και να το ρίξει στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Το περιστατικό συνέβη στις 30 Σεπτεμβρίου, όταν ο συγκυβερνήτης επιτέθηκε στον κυβερνήτη του αεροπλάνου. Οι επιβάτες κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν πριν προχωρήσει στο σχέδιό του.

Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα των ΗΑΕ, ο δράστης, υπήκοος Ομάν, σχεδίαζε επίθεση αυτοκτονίας, εμπνευσμένος από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ. Ο ίδιος ομολόγησε ότι έδρασε μόνος, ωστόσο η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό ενδεχόμενων συνεργών ή διασυνδέσεων.

Σημειώνεται ότι, ο συγκυβερνήτης είχε πραγματοποιήσει δύο προηγούμενες πτήσεις με προορισμό το Τελ Αβίβ για να ελέγξει τη διαδρομή και το αεροδρόμιο.

Όπως αναφέρουν οι αρχές, ο ύποπτος πληρούσε όλες τις απαιτήσεις ασφαλείας και προϋπηρεσίας για την πρόσληψή του στη flydubai. Κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν τότε, δεν εντοπίστηκαν ενδείξεις για φερόμενες «εξτρεμιστικές απόψεις» ή τρομοκρατικά σχέδια.

Τέλος, όπως επισημαίνει ο εισαγγελέας, σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο των Εμιράτων Η μεταστροφή του προς τον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 2017.

- Post Down -

Comments are closed.