- Advertisement -

Οργή Ζελένσκι για τη συμφωνία Τραμπ – Πούτιν: «Η υποχώρηση στις κυρώσεις ευνοεί τη Ρωσία»

Οργή Ζελένσκι για τη συμφωνία Τραμπ – Πούτιν: «Η υποχώρηση στις κυρώσεις ευνοεί τη Ρωσία»
31

- Advertisement -

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να προχωρήσουν σε προσωρινή άρση των κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο, στον απόηχο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ουκρανός πρόεδρος έκανε λόγο για «ξεκάθαρη ένδειξη αδυναμίας» που ευνοεί το Κρεμλίνο και παρατείνει τον πόλεμο, στέλνοντας αυστηρό μήνυμα προς την Ουάσινγκτον.

«Οι παραχωρήσεις προς τον Πούτιν δεν θα φέρουν ειρήνη ούτε κάποιο όφελος στον πολιτισμένο κόσμο. Η Ρωσία θα “ανταποδώσει” το ντίζελ με περισσότερη τρομοκρατία και δολιότητα.Το να επιτρέπεται στη Ρωσία να πουλά πετρελαϊκά προϊόντα σημαίνει επένδυση σε έναν πόλεμο που πρέπει να τελειώσει, όχι να παραταθεί. Αυτό που χρειάζεται είναι πραγματική αποκλιμάκωση με τη Ρωσία, στη βάση της αμοιβαιότητας», πρόσθεσε, μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανάρτησή του Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Η ειρήνη δεν έρχεται ποτέ μέσα από την αδυναμία.

Σήμερα, εκπρόσωποι του Κογκρέσου των ΗΠΑ βρέθηκαν στο Κίεβο, στο πλαίσιο μιας διακομματικής αντιπροσωπείας, και τους είμαι ευγνώμων για την επίσκεψή τους στην Ουκρανία σε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο.

Έθεσαν το ερώτημα: τι χρειάζεται για να τερματιστεί ο πόλεμος; Η απάντηση πρέπει να είναι ισχυρή. Πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις βάσει του νομοσχεδίου του Λίντσεϊ Γκρέιαμ, πρέπει να υπάρξει υποστήριξη προς την Ουκρανία για την προστασία ανθρώπινων ζωών και πρέπει να ασκηθεί πίεση στη Ρωσία για τον πόλεμο που διεξάγει.

Και σήμερα πραγματοποιήθηκε μια συνομιλία μεταξύ των ηγετών της Αμερικής και της Ρωσίας. Μια συνομιλία που οδηγεί σε κάτι διαφορετικό.

Πρόσφατα, ελήφθη σε ευρωπαϊκό επίπεδο απόφαση για την άρση κυρώσεων σε βάρος Ρώσων ολιγαρχών. Έκτοτε, οι ρωσικές επιθέσεις και η ταλαιπωρία των ανθρώπων έχουν ενταθεί ακόμη περισσότερο.

Μόνο την περασμένη εβδομάδα, σημειώθηκε μια βάναυση ρωσική πυραυλική επίθεση σε κατοικία στην πόλη Πριλούκι, ενώ κατευθυνόμενες αεροπορικές βόμβες έπληξαν λεωφορεία που εκτελούσαν τακτικά δρομολόγια στην πόλη Κραματόρσκ. Παράλληλα, συνεχίζονται οι επιθέσεις στις ενεργειακές υποδομές του Κιέβου, καθώς και στις κρίσιμες υποδομές που είναι απαραίτητες για τη ζωή των πολιτών στο Ντνίπρο, το Χάρκοβο, την Οδησσό και άλλες πόλεις μας.

Δεκάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί.

Οι Ρώσοι επιχειρούν να αντισταθμίσουν την αδυναμία τους να επιτύχουν τους στόχους τους στο πεδίο της μάχης καταφεύγοντας σε αυτού του είδους την τρομοκρατία. Φέτος, η Ρωσία είναι πιο αδύναμη στο πεδίο της μάχης από οποιαδήποτε άλλη στιγμή κατά τη διάρκεια του πολέμου. Γι’ αυτό ο Πούτιν καταφεύγει στην τρομοκρατία. Γι’ αυτό βασίζεται σε προσπάθειες να συνάψει συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες, προκειμένου να εξασφαλίσει κάποιου είδους χαλάρωση της πίεσης προς τη Ρωσία, ώστε να κερδίσει περισσότερο χρόνο και περισσότερες ευκαιρίες για τη συνέχιση του πολέμου.

Οποιαδήποτε χαλάρωση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, χωρίς μια σαφή και διαρκή συμφωνία αποκλιμάκωσης με τη χώρα, αποτελεί προφανή ένδειξη αδυναμίας. Εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ρωσίας, επιτρέποντάς της να σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους, να συνεχίζει τον πόλεμο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, να δείχνει ακόμη λιγότερο σεβασμό προς την Αμερική και να προκαλεί ακόμη μεγαλύτερες απώλειες και ζημιές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Ουκρανία είναι έτοιμη να προχωρήσει σε αντίστοιχα βήματα αποκλιμάκωσης, με βάση την αρχή της αμοιβαιότητας, και η αμερικανική ομάδα γνωρίζει τη θέση μας.

Τα πλήγματά μας σε ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου και άλλες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις αποτελούν απάντηση στην πολυετή εκστρατεία τρομοκρατίας της Ρωσίας κατά του ενεργειακού τομέα της Ουκρανίας.

Η Ουκρανία δεν θα βάζει φωτιά στα ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου, εφόσον η Ρωσία δεν καταστρέφει τις δικές μας ενεργειακές υποδομές.

Αυτού του είδους τη συμφωνία προτείνουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες και πιστεύουμε ότι διαθέτουν αρκετή ισχύ ώστε να επιτύχουν έναν τέτοιο συμβιβασμό.

Τα δώρα προς τον Πούτιν δεν θα φέρουν ειρήνη ούτε θα αποφέρουν οποιοδήποτε όφελος στον πολιτισμένο κόσμο. Η Ρωσία θα «ανταποδώσει» το ντίζελ με περισσότερη τρομοκρατία και δόλο.

Το να επιτρέπεται στη Ρωσία να πουλά πετρελαϊκά προϊόντα ισοδυναμεί με επένδυση σε έναν πόλεμο που πρέπει να τερματιστεί και όχι να παραταθεί.

Αυτό που χρειάζεται είναι πραγματική αποκλιμάκωση με τη Ρωσία, στη βάση της αμοιβαιότητας.

Υπολογίζουμε στη δίκαιη στήριξη της Αμερικής για την υπεράσπιση της ζωής και την προστασία των ανθρώπων στην Ουκρανία, καθώς και στο να διεξαγάγουν οι Ηνωμένες Πολιτείες έναν αντίστοιχα ισχυρό διάλογο με τη Ρωσία. Έναν διάλογο ισχυρό, όχι αδύναμο.

- Post Down -

Comments are closed.