- Advertisement -

Το «δεν θα πάρετε τίποτα» έγινε πράξη στον Ασπροπόταμο

Το «δεν θα πάρετε τίποτα» έγινε πράξη στον Ασπροπόταμο
3

- Advertisement -

Πρακτικό αντίκρισμα αποκτά πλέον η φράση «δεν θα πάρετε τίποτα», την οποία ο Σύλλογος «Ζωντανός Ασπροπόταμος» αποδίδει στον δήμαρχο Μετεώρων Λευτέρη Αβραμόπουλο.

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του Συλλόγου, ο Δήμος Μετεώρων δεν απάντησε στο έγγραφο αίτημα για την παραχώρηση μικρού τμήματος του αύλειου χώρου του Διοικητηρίου στα Τρία Ποτάμια. Ως αποτέλεσμα, οι ενημερωτικές και πολιτιστικές δράσεις της 10ης και 11ης Αυγούστου μεταφέρονται στο κοντινό ξενοδοχείο «Πύργος Μαντάνια».

Η εξέλιξη δεν αποτελεί μια απλή αλλαγή χώρου. Είναι η πρακτική κατάληξη μιας δημόσιας αντιπαράθεσης που άρχισε μετά τη συνάντηση της 13ης Ιουλίου στο Δημαρχείο Μετεώρων.

Από το «ξεχάστε το» στην αναπάντητη αίτηση

Τα μέλη του Συλλόγου είχαν προσέλθει στο Δημαρχείο για προγραμματισμένη συνάντηση με τους αντιδημάρχους Φώτη Καραθανάση και Κωνσταντίνο Παπάντο. Σύμφωνα με την καταγγελία τους, στη συζήτηση παρενέβη ο Λευτέρης Αβραμόπουλος και προεξόφλησε την τύχη του αιτήματος πριν αυτό εξεταστεί θεσμικά, λέγοντας «ξεχάστε το».

Σε συμπληρωματική ανακοίνωση, ο Σύλλογος απέδωσε στον δήμαρχο ακόμη πιο συγκεκριμένες φράσεις: «Δεν θα πάρετε τίποτα», «Το Διοικητήριο είναι δικό μας» και «Εγώ 75% έχω στον Ασπροπόταμο».

Το αίτημα, όπως διευκρινίστηκε τότε, δεν αφορούσε την παραχώρηση του κτηρίου ή την αποκλειστική χρήση του. Αφορούσε ένα μικρό τμήμα του εξωτερικού χώρου για την πραγματοποίηση επιστημονικών και πολιτιστικών δράσεων. Οι συγκεκριμένες φράσεις και το περιεχόμενο του αιτήματος παρουσιάστηκαν αναλυτικά, με σαφή επισήμανση ότι αποτελούσαν καταγγελίες του Συλλόγου.

Το γραφείο «ανοιχτό», το αίτημα χωρίς απάντηση

Ο Λευτέρης Αβραμόπουλος τοποθετήθηκε στη συνέχεια προσωπικά, δηλώνοντας ότι είναι δήμαρχος όλων των δημοτών και ότι το γραφείο του παραμένει ανοιχτό «για όποια μέρα, για όποια ώρα».

Η δήλωσή του, όμως, δεν περιείχε κατηγορηματική διάψευση των επίμαχων φράσεων. Δεν έδινε επίσης απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα: εάν θα παραχωρηθεί ο εξωτερικός χώρος του Διοικητηρίου.

Τώρα ο «Ζωντανός Ασπροπόταμος» αναφέρει ότι, παρά την πάροδο περίπου τριών εβδομάδων, δεν έλαβε ούτε θετική ούτε αρνητική απάντηση στο έγγραφο αίτημά του. Εκλαμβάνει, επομένως, τη σιωπή του Δήμου ως άρνηση και αλλάζει τον χώρο διεξαγωγής του διημέρου.

Ο Δήμος μπορούσε να αποδεχθεί ή να απορρίψει το αίτημα, παρουσιάζοντας τους λόγους της απόφασής του. Η απουσία οποιασδήποτε απάντησης, όμως, δεν είναι θεσμικά ουδέτερη, ιδιαίτερα όταν έχει προηγηθεί καταγγελία ότι ο δήμαρχος είχε προαναγγείλει το αποτέλεσμα πριν εξεταστεί η αίτηση.

Η σιωπή δεν αποδεικνύει ότι κάθε φράση ειπώθηκε ακριβώς όπως μεταφέρθηκε. Επιβεβαιώνει, ωστόσο, το πρακτικό αποτέλεσμα: ο Σύλλογος δεν πήρε τον χώρο, δεν έλαβε αιτιολογημένη απάντηση και αναγκάστηκε να μεταφέρει τις δράσεις του.

Στον «Πύργο Μαντάνια» το διήμερο

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν τελικά στο ξενοδοχείο «Πύργος Μαντάνια», στο πλαίσιο του έργου «Κοινωνικές προεκτάσεις της κλιματικής αλλαγής: η περίπτωση του Ασπροποτάμου Τρικάλων».

Το έργο υλοποιείται σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο και χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο, μέσω του προγράμματος «Φυσικό περιβάλλον και κλιματική ουδετερότητα 2024».

Το πρόγραμμα των δράσεων

Δευτέρα 10 Αυγούστου

  • 18:00: Συζήτηση με θέμα «Το νέο χωροταξικό των ΑΠΕ: ακόμη μία πρόκληση για τις ορεινές περιοχές», με εισηγητή τον Γιώργο Μπάλια, δικηγόρο και αναπληρωτή καθηγητή στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.
  • 18:00: Παιδική δράση «Οι Φύλακες του Ασπροποτάμου», με υπεύθυνη την Άρτεμις Δρόσου.
  • 19:30: Ενημέρωση με θέμα «Η πέστροφα του Ασπροποτάμου: ο πιο ειλικρινής δείκτης της υγείας του νερού», με εισηγητή τον Τηλέμαχο Μπέλλο.
  • 21:00: «Ιστορίες σαν νεράκι: Θρύλοι, μύθοι, παραμύθια απ’ τα ψηλά βουνά», με αφηγητή τον Κωνσταντή Σβόλη.

Τρίτη 11 Αυγούστου

  • 18:00: Γενική Συνέλευση του Συλλόγου. Τη συζήτηση θα ανοίξει ο καθηγητής Σύγχρονης Πολιτικής Θεωρίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Αλέξανδρος Κιουπκιολής, με εισήγηση «ΑΠΕ, κινήματα, καταστολή: στάσεις και αντιστάσεις των πολιτών».
Το «δεν θα πάρετε τίποτα» έγινε πράξη στον Ασπροπόταμο

- Post Down -

Comments are closed.