- Advertisement -
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Συνάντηση Ιστορικών Αυτοκινήτων στα Τρίκαλα, μετατρέποντας το Πάρκο Ματσόπουλου σε ένα υπαίθριο μουσείο αυτοκίνησης. Συνολικά 90 οχήματα-θρύλοι, που κουβαλούν στις ρόδες τους την ιστορία δεκαετιών, βγήκαν από τα γκαράζ και πρόσφεραν ένα μοναδικό θέαμα σε χιλιάδες Τρικαλινούς και επισκέπτες.
Μηχανές που ξύπνησαν αναμνήσεις
Από το θρυλικό 2CV του 1965 και τις άριστα συντηρημένες Mercedes-Benz του ’66, μέχρι τα «κακά παιδιά» της δεκαετίας του ’80, όπως τα Golf Gti, η έκθεση είχε τα πάντα. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά σπάνια μοντέλα όπως η Maserati, η Porsche 924, αλλά και αγαπημένα «λαϊκά» αυτοκίνητα που μεγάλωσαν γενιές, όπως το Toyota Starlet και τα ανυπέρβλητα Datsun.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν τα δεξιοτίμονα roadsters της MG, οι κλασικές Alfa Romeo Nuova Giulia, καθώς και οι ιστορικές βέσπες και μοτοσικλέτες που συμπλήρωναν το σκηνικό.
Πόλος έλξης για όλη την Ελλάδα
Η διοργάνωση, που φέρει τη σφραγίδα της Λέσχης Αυτοκινήτου Τρικάλων με τη στήριξη του Δήμου και της Περιφέρειας, κατάφερε να προσελκύσει συμμετοχές από κάθε γωνιά της χώρας. Ιδιοκτήτες από την Κέρκυρα, την Κοζάνη, τη Λαμία και την Άρτα έδωσαν το «παρών», αποδεικνύοντας ότι τα Τρίκαλα μπορούν να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για τον ιστορικό μηχανοκίνητο αθλητισμό.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Νίκος Σακκάς, και η τοπική ηγεσία υποδέχθηκαν τους συμμετέχοντες, ανάμεσα στους οποίους βρέθηκε και ο Δήμαρχος Κουρίου από την Κύπρο, επισφραγίζοντας τους δεσμούς των δύο περιοχών μέσω της κοινής αγάπης για την ιστορία της αυτοκίνησης.






































Comments are closed.