- Advertisement -

Σοκ στην Κωνσταντινούπολη: 15χρονη μαχαίρωσε 8 μαθήτριες σε σχολείο – Νεκρή μία 14χρονη

Σοκ στην Κωνσταντινούπολη: 15χρονη μαχαίρωσε 8 μαθήτριες σε σχολείο – Νεκρή μία 14χρονη
47

- Advertisement -

Επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο στην Κωνσταντινούπολη είχε τραγική κατάληξη, καθώς μαθήτρια γυμνασίου που τραυματίστηκε σοβαρά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, όταν μια 15χρονη εισέβαλε στο σχολικό συγκρότημα και επιτέθηκε με μαχαίρι σε οκτώ συμμαθήτριές της.

Η επίθεση έγινε περίπου στις 08:40 σε γυμνάσιο της περιοχής Μπασακσεχίρ, στη βορειοδυτική Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, συνολικά οκτώ κορίτσια ηλικίας 10 έως 14 ετών τραυματίστηκαν. Μία από τις μαθήτριες, που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, υπέκυψε στα τραύματά της παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Όπως ανέφερε το υπουργείο, «μία από τις μαθήτριες που νοσηλευόταν πέθανε παρά τις προσπάθειες των γιατρών να την κρατήσουν στη ζωή. Η θεραπεία συνεχίζεται για τις άλλες επτά τραυματισμένες μαθήτριες».

Η αστυνομία συνέλαβε ως ύποπτη για την επίθεση μία 15χρονη, μαθήτρια της Α’ Λυκείου σε διαφορετικό σχολείο της περιοχής.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Νταβούτ Γκιουλ, δήλωσε ότι η 15χρονη ζει στην ίδια γειτονιά και κατάφερε να εισέλθει στο σχολείο φορώντας σχολική στολή. Σύμφωνα με τον ίδιο, «η μαθήτρια που πραγματοποίησε την επίθεση ζει στην ίδια γειτονιά και πηγαίνει σε διαφορετικό σχολείο. Μπήκε στον χώρο φορώντας σχολική στολή και μαχαίρωσε τα παιδιά αδιακρίτως».

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Κεμάλ Μεμίσογλου είχε ανακοινώσει ότι από τις οκτώ τραυματισμένες μαθήτριες, μία νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση και δύο σε μέτρια έως σοβαρή κατάσταση.

Οι αρχές διερευνούν τα κίνητρα της 15χρονης και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κατάφερε να εισέλθει στο σχολικό συγκρότημα.

Ανησυχία για την ασφάλεια στα σχολεία

Το νέο περιστατικό έρχεται να εντείνει την ανησυχία στην Τουρκία για την ασφάλεια στα σχολεία. Τον περασμένο μήνα, ένας έφηβος άνοιξε πυρ έξω από σχολείο στη δυτική Τουρκία, τραυματίζοντας 11 μαθητές, τρεις εκ των οποίων σοβαρά, πριν συλληφθεί.

Υπενθυμίζεταί ότι,. είχαν προηγηθεί τον Απρίλιο δύο ακόμη ένοπλες επιθέσεις από εφήβους, σε διαδοχικές ημέρες στη νότια Τουρκία, προκαλώντας έντονη δημόσια συζήτηση για τα περιστατικά βίας με πρωταγωνιστές ανηλίκους.

- Post Down -

Comments are closed.