- Advertisement -

Σε ποιους ναούς θα χοροστατήσει τη Μεγάλη Εβδομάδα ο Τρίκκης Χρυσόστομος

10

- Advertisement -

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ την Παρασκευή 26 Απριλίου το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Στεφάνου Τρικάλων επί τη εορτή εγέρσεως του Αγίου και δικαίου φίλου του Χριστού Λαζάρου του τετραημέρου.

Το Σάββατο 27 Απριλίου το απόγευμα στις 7:00 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων.

Την Κυριακή των Βαΐων 28 Απριλίου το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου ΤρικάλωνΤο απόγευμα στις 7:30 θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων Τρικάλων.

Τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου το απόγευμα στις 7:30 θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Νυμφίουστον Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων.

Εν συνεχεία στις 9:00 το βράδυ θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Στεφάνου Τρικάλων.

Τη Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου το απόγευμα στις 6:00 θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στο Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως στα Μεγάλα Καλύβια.

Ακολούθως στις 7:30 θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου Τρικάλων.

Έπειτα στις 9:00 θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Στεφάνου Τρικάλων.

Τη Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου το πρωί 7:30 έως 9:30 θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Εν συνεχεία στις 9:30 θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον ίδιο Ιερό Ναό.

Το απόγευμα στις 4:00 θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων.

Το βράδυ στις 7:30 θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Νιπτήρος στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων.

Ακολούθως από ώρα 10:00 έως 12:30 βραδινή θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου στις 11:00 το πρωί θα αναπέμψει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως του Μακαριστού Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κυρού Αλεξίου επί του τάφου στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων.

Στις 11:30 το πρωί θα αναπέμψει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των προκατόχων κεκοιμημένων Αρχιερέων και κεκοιμημένων αδελφών στο Α΄ Κοιμητήριο Τρικάλων.

Στη 12:30 το μεσημέρι θα αναπέμψει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων αδελφών στο Κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Στη 1:00 το μεσημέρι θα αναπέμψει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων αδελφών στο Κοιμητήριο Αγίας Μονής.

Στις 6:30 το απόγευμα θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Αχράντων Παθών του Κυρίου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων.

Τη Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου στις 9:00 το πρωί θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων.

Ακολούθωςστις 10:30 το πρωί θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Εν συνεχεία στη 1:00 το μεσημέρι θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων Τρικάλων.

Στις 2:00 το μεσημέρι θα αναπέμψει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων αδελφών στο Κοιμητήριο Σαραγίων.

Στις 3:30 το μεσημέρι θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Αγίων Νικολάου, Ραφαήλ και Ειρήνης στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

Το βράδυ στις 7:00 θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου ΤρικάλωνΕν συνεχεία στις 9:45 θα προστεί της περιφοράς των Επιταφίων στην Κεντρική Πλατεία της πόλεως των Τρικάλων.

Το Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου το πρωί 7:45-10:00 θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων.

Το απόγευμα στις 7:00 θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία της Αναστάσεως στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων.

Το βράδυ στις 8:00 θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία της Αναστάσεως στον Ιερό Ναό Αγίων Νικολάου, Ραφαήλ και Ειρήνης στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

Εν συνεχεία το βράδυ στις 11:00θα υποδεχθεί έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Ναού Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλωντο ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ.

Ακολούθως κατά την Ακολουθία της Αναστάσεως, θα χοροστατήσει και θα ιερουργήσει στον ίδιο Ιερό Ναό.

Την Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου το πρωί στις 11:00 θα Χοροστατήσει την Ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπηςστην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κορμπόβου.

Το απόγευμα στις 5:45, επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Μικρού Κεφαλοβρύσου απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Ακολούθως θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης.

Έπειτα θα Χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου. Η ένδυση του Αρχιερέως θα γίνει στις 7:15. Κατόπιν θα τελεσθεί ο Εσπερινός της Αγάπης στις 7:30 και θα αναγνωσθεί το Ιερό Ευαγγέλιο στα Ελληνικά και σε ξένες γλώσσες. Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος θα διανείμει τα Πασχάλια αυγά στους πιστούς.

Τη Δευτέρα της Διακαινησίμου 6 Μαΐου το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γριζάνου.

Το απόγευμα στις 7:00 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μεγαλοχωρίου (εκ μεταφοράς της πανηγύρεως).

Την Τρίτη της Διακαινησίμου 7 Μαΐου το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Λόγγου (εκ μεταφοράς της πανηγύρεως).

Το απόγευμα στις 7:00 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Ζάρκου.

Ακολούθως το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Στεφάνου Τρικάλων επί τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ Τρίκκης (εκ μεταφοράς της πανηγύρεως).

Την Τετάρτη της Διακαινησίμου 8 Μαΐου στις 9:30 το πρωί θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσειστον πανηγυρίζοντα Ιερό ΝαόΑγίου Ιωάννου του Θεολόγου Δενδροχωρίου.

Το απόγευμα στις 7:00 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Οικουμενίου Σεισμοπλήκτων (εκ μεταφοράς της πανηγύρεως).

Την Πέμπτη της Διακαινησίμου 9 Μαΐου το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Οικουμενίου Σεισμοπλήκτων (εκ μεταφοράς της πανηγύρεως).

Στις 7:00 το απόγευμα θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων.

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου 10 Μαΐου το πρωί θα συλλειτουργήσει μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων.

Το απόγευμα στις 6:30 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την ακολουθία του Μεθεόρτου Εσπερινού στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Παναγίτσης.

Το Σάββατο 11 Μαΐου στις 9:30 το πρωί θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει στο πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Ολυμπίας, επί της οδού Πατουλιάς, (της ενορίας Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Τρικάλων).

Το απόγευμα 11 Μαΐου και την Κυριακή το πρωί 12 Μαΐου, ευγενώς προσκληθείς, θα παραβρίσκεται στη Νάουσα όπου θα συμμετάσχει στις λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των Αγίων ενδόξων δισχιλίων Ναουσαίων Νεομαρτύρων και της 202ας επετείου του Ολοκαυτώματος της ηρωικής πόλεως Ναούσης.

The post Σε ποιους ναούς θα χοροστατήσει τη Μεγάλη Εβδομάδα ο Τρίκκης Χρυσόστομος appeared first on TrikalaNews.

- Post Down -

Comments are closed.