- Advertisement -

Προσωπεία

4

- Advertisement -

Μαξιμίλιαν Κραχ

Chinagate και Russiagate

Καλύτερα συνόψισε το θέμα η ευρωομάδα των Πρασίνων, ζητώντας ταχεία έρευνα για την ανάμειξη ξένων χωρών στο Ευρωκοινοβούλιο: «Ενα Chinagate έρχεται να προστεθεί σε ένα Russiagate». Μόλις λίγες εβδομάδες μετά την ανακάλυψη δικτύου επιρροής χρηματοδοτούμενου από τη Μόσχα με στόχο το Ευρωκοινοβούλιο, και μόλις λίγες ώρες μετά τη σύλληψη τριών γερμανών πολιτών ως υπόπτων για βιομηχανική κατασκοπεία υπέρ της Κίνας, οι γερμανικές Αρχές συνέλαβαν, το βράδυ της Δευτέρας, έναν ακόμα ύποπτο για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας: τον 43χρονο Γερμανοκινέζο «Γιαν Γκ.», βοηθό από το 2019 του ευρωβουλευτή της ακροδεξιάς AfD, Μαξιμίλιαν Κραχ, στις Βρυξέλλες.

Ο Γιαν φέρεται ότι κατασκόπευε για λογαριασμό του Πεκίνου τη δράση των κινεζικών αντιπολιτευτικών κινημάτων στη Γερμανία και ότι μετέφερε στις κινεζικές μυστικές υπηρεσίες πληροφορίες από τους κύκλους του Ευρωκοινοβουλίου.

Τζέιμς Κλέβερλι

Ζωές και… τομάρια

«Αυτές οι τραγωδίες πρέπει να σταματήσουν», αντέδρασε μέσω της πλατφόρμας X ο υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Τζέιμς Κλέβερλι, μετά την ανακοίνωση των γαλλικών Αρχών για τον θάνατο τουλάχιστον πέντε μεταναστών, ανάμεσά τους και ένα επτάχρονο κορίτσι, οι οποίοι επέβαιναν μαζί με περίπου 105 άτομα σε πλοιάριο που επιχειρούσε να διαπλεύσει τη Μάγχη. Αυτό είναι το χειρότερο με το νομοσχέδιο που μόλις ενέκρινε το βρετανικό Κοινοβούλιο για την απέλαση των αιτούντων άσυλο στη Ρουάντα: η κυβέρνηση του Ρίσι Σούνακ επιμένει ότι το κάνει για «να σώσει ζωές», και όχι για να σώσει το τομάρι της στις επερχόμενες γενικές εκλογές στη Βρετανία, όπου υπολείπεται καμιά δεκαριά μονάδες των Εργατικών.

Τρεις κορυφαίοι αξιωματούχοι του ΟΗΕ, καθώς και του Συμβουλίου της Ευρώπης, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, κάλεσαν χθες σε όλους τους τόνους τη βρετανική κυβέρνηση να επανεξετάσει τα σχέδιά της. Αλλά ο Σούνακ επιμένει ότι «τίποτα δεν θα σταθεί στον δρόμο» της.

Ραμζάν Καντίροφ

Διάψευση με άρση βαρών

Ενα βίντεο που τον δείχνει να σηκώνει βάρη (πολλά βάρη…) στο γυμναστήριο και να βγάζει νοκάουτ πάνω στον τάπητα κάποιον σύντροφό του χάρισε στον κόσμο χθες ο ηγέτης της Τσετσενίας, άλλως γνωστός ως «είμαι-έτοιμος-να-πεθάνω-για-τον-Πούτιν», Ραμζάν Καντίροφ. Ο λόγος που το έκανε ήταν προφανής: ένα 24ωρο νωρίτερα, η «Novaya Gazeta Europe», η εξόριστη στη Λετονία ανεξάρτητη ρωσική εφημερίδα, είχε δημοσιεύσει ρεπορτάζ που τον ήθελε να διαγνώσθηκε με νεκρωτική παγκρεατίτιδα το 2019, μία σοβαρή νόσο, και υποστήριζε ότι η ταχέως επιδεινούμενη υγεία του έχει αναγκάσει το Κρεμλίνο να αναζητεί κάποιον διάδοχό του, ικανό να διατηρήσει τη σταθερότητα στην Τσετσενία.

«Μια πολυάσχολη μέρα τελείωσε με άσκηση και θετικότητα», ανέφερε ένα μήνυμα που συνόδευε το βίντεο του Καντίροφ, χωρίς καμία αναφορά στις φήμες περί ασθένειάς του. «Να θυμάστε ότι η φροντίδα της υγείας σας είναι μια επένδυση στο μέλλον σας», πρόσθεσε μετά λόγου γνώσεως αυτός που έχει στείλει στα θυμαράκια τόσους και τόσους.

- Post Down -

Comments are closed.