- Advertisement -

Σε κλίμα συγκίνησης και βαθιάς οδύνης, οι γονείς και οι δύο αδελφές του Γιώργου Μαζωνάκη, συνάδελφοί του, φίλοι του καθώς και θαυμαστές, βρίσκονται από νωρίς το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στη Νίκαια, προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη του αγαπημένου τους ανθρώπου, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον θάνατό του.
Σαράντα ημέρες μετά την απώλεια του αγαπημένου, η οικογένειά του και πλήθος κόσμου, επιστρέφουν σε έναν τόπο που συνδέεται με τις ρίζες και τις προσωπικές του διαδρομές, για να αποτίσει φόρο τιμής στη μνήμη του.

Intime – Liakos John
Η Νίκαια, η περιοχή όπου μεγάλωσε και διαμόρφωσε ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής του, εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς για τον ίδιο και τους ανθρώπους που τον γνώρισαν πριν ακόμη γίνει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει έναν διάδρομο στην μέση του εξωτερικού χώρου, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός, ενώ η είσοδος στο εσωτερικό του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας στη Νίκαια επιτρέπεται μόνο στον στενό οικογενειακό του κύκλο.
Λίγο μετά τις 08:00 το πρωί έφτασε στην εκκλησία η μητέρα του εκλιπόντος τραγουδιστή, Κλειώ, συνοδευόμενη από την κόρη της, Μαρία, μαζί με τον πατέρα του, Μανώλη. Μέσα στον ιερό ναό βρίσκεται και η μεγαλύτερη αδερφή Βάσω Μαζωνάκη.
Διαβάστε επίσης: Σαράντα ημέρες χωρίς τον Γιώργο Μαζωνάκη – Στη Νίκαια στις 09:30 το μνημόσυνο (vid, pics)
«Σαράντα ημέρες τώρα κουβαλάμε έναν βαθύτατο πόνο στην ψυχή μας, έναν πόνο που δεν λέει να καταλαγιάσει. Ο Γιώργος είναι ένα κεφάλαιο της ζωής μας που μας έχει σημαδέψει βαθιά, ένας άνθρωπος που είχε καταφέρει να αγγίξει κάθε πτυχή της ψυχής μας. Τον ακολουθούσαμε παντού, σε κάθε του βήμα, και σήμερα βιώνουμε ένα βαθύ πένθος. Η απώλειά του ήταν τόσο απροσδόκητη, που ακόμη δυσκολευόμαστε να συνειδητοποιήσουμε τι έχει συμβεί και να αποδεχτούμε ότι δεν βρίσκεται πια κοντά μας» ανέφερε στο tanea.gr θαυμάστρια του, ζητώντας δικαίωση για την μνήμη του τραγουδιστή.
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ/EUROKINISSI)
Πολίτες από διάφορες περιοχές της Αττικής, ακόμη και από άλλες πόλεις, βρίσκονται στη Νίκαια για να αποχαιρετήσουν ξανά τον Γιώργο Μαζωνάκη, αφήνοντας ένα λουλούδι στην μνήμη του και γράφοντας γράμματα για εκείνον. «Πονάμε και πενθούμε» λένε χαρακτηριστικά.
Intime – Liakos John
Μετά την ολοκλήρωση της επιμνημόσυνης δέησης, η πομπή αναμένεται να μεταφερθεί στο Γ’ Νεκροταφείο, εκεί όπου αναπαύεται ο μεγάλος ερμηνευτής.
Στο μνήμα του θα τελεστεί τρισάγιο, με τους δικούς του ανθρώπους να βρίσκονται στο πλευρό του, ενώ το μνήμα του αναμένεται να «πλημμυρίσει» για άλλη μια φορά από λευκά τριαντάφυλλα, σημειώματα αγάπης και φωτογραφίες από τις πιο λαμπρές του στιγμές.
«Ο Γιώργος ήταν ό,τι καλύτερο είχα στη ζωή μου» δήλωσε έξω από τον Ιερό Ναό η Άντζελα Δημητρίου, η οποία ήταν μια από τους εκατοντάδες καλλιτέχνες που τίμησαν με την παρουσία τους τον Γιώργο Μαζωνάκη.

Το μνημόσυνο τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίας Τριάδος στη Νίκαια, παρουσία φίλων και συγγενών, οι οποίοι συγκεντρώνονται για να τιμήσουν τη μνήμη του αγαπημένου καλλιτέχνη. Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2026. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ/EUROKINISSI)
Την ίδια ώρα δεκάδες θαυμαστές του Γιώργου Μαζωνάκη, έξω από την εκκλησία, χόρευαν και τραγουδούσαν γνωστές επιτυχίες του αδικοχαμένου τραγουδιστή.


Comments are closed.