- Advertisement -

Μπήκαν ως «ατραξιόν» για ινδούς επιχειρηματίες

4

- Advertisement -

Σε πρωτοβουλία του εξειδικευμένου σε μετακινήσεις υψηλών προσκεκλημένων ινδικού ταξιδιωτικού γραφείου αποδίδεται η παρουσία των περίπου δέκα Ελλήνων οι οποίοι με αρχαία ελληνική περιβολή εμφανίστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στον Ιερό Βράχο, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και αμηχανία στο υπουργείο Πολιτισμού.

«Προσκαλέσαμε στην Αθήνα για τριήμερη επίσκεψη 270 προσωπικότητες του επιχειρηματικού χώρου από την Ινδία και περίπου 170 εξ αυτών θέλησαν να επισκεφθούν την Ακρόπολη, καθώς λατρεύουν τον ελληνικό πολιτισμό», έλεγε χθες στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος του Ελληνο-Ινδικού Επιμελητηρίου Αγγελος Τσαβδάρης. «Στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου (σ.σ.: εκτός περίφραξης) τους υποδέχτηκε η μπάντα του Λιμενικού, όπως και κρητικοί λυράρηδες, αφού είχαμε ενημερώσει το ΥΠΠΟ και είχαμε λάβει σχετική άδεια. Κάποια στιγμή και ενώ η επίσκεψη βρισκόταν σε εξέλιξη, ειδοποιηθήκαμε από τους φύλακες της Ακρόπολης να σπεύσουμε στον χώρο για να δούμε τι συμβαίνει, όπως και έγινε. Οταν φτάσαμε, γύρω στις 19.00 είδαμε τα παιδιά αυτά, που δεν έκαναν κάποιο δρώμενο, απλώς στέκονταν, ντυμένα σαν αρχαίοι Ελληνες. Μας εξήγησαν ότι ήταν  μια πρωτοβουλία του ινδικού ταξιδιωτικού γραφείου. Οι αρμόδιοι τους ζήτησαν να απομακρυνθούν, όπως και συνέβη», συνέχισε ο κ. Τσαβδάρης, ο οποίος, αν και δεν ήταν παρών κατά την είσοδο των καλεσμένων και των ατόμων με την αρχαιοελληνική περιβολή, υποστηρίζει ότι «τα εν λόγω άτομα εισήλθαν κατά μόνας και σε καμία περίπτωση μαζικά, εντός μιας συνεχούς ροής 200 ατόμων και ως εκ τούτου διέφυγαν της προσοχής των φυλάκων».

Δύο ενδεχόμενα

Η εν εξελίξει Ενορκη Διοικητική Εξέταση ωστόσο όσο και το υλικό από κάμερες ασφαλείας πιθανόν να ρίξει περισσότερο φως στο πώς οι επίμαχοι επισκέπτες μπήκαν στον χώρο καθώς υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: ή να εισήλθαν με πλήρη εξάρτυση (ασπίδες, περικεφαλαίες, μακιγιάζ σώματος που παραπέμπει σε αγάλματα) και άρα είναι δύσκολο να πέρασαν απαρατήρητοι ή να μετέφεραν τα αξεσουάρ τους και να ετοιμάστηκαν εντός του αρχαιολογικού χώρου, που και πάλι θα έπρεπε να έχουν γίνει αντιληπτοί από το αυξημένο, κατά δήλωση του ΥΠΠΟ, φυλακτικό προσωπικό στον πρώτο σε προσέλευση κοινού χώρο στην Ελλάδα, πριν πάρουν θέση μπροστά στα μνημεία (Παρθενώνα, Ερέχθειο, Προπύλαια) και φωτογραφιστούν.

- Post Down -

Comments are closed.