- Advertisement -

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Στόχος είναι να υπάρξει «μέρισμα ανάπτυξης για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα»

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Στόχος είναι να υπάρξει «μέρισμα ανάπτυξης για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα»
1

- Advertisement -

Τα έργα δεν υλοποιούνται για κομματική ανταπόδοση, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Εθνική στρατηγική για την περιφέρεια και τοπική ανάπτυξη – Βόρεια Ελλάδα». Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «δεν κόβουμε κορδέλες για να μας ψηφίσουν κάποιοι στο μέλλον, το κάνουμε γιατί αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης: να μεριμνά ώστε η ανάπτυξη να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι στόχος είναι «καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα όπου κι αν βρίσκονται». Επισήμανε πως η Θεσσαλονίκη ανακτά τον φυσικό της ρόλο ως πρωτεύουσα των Βαλκανίων, ενώ σε ένα περιβάλλον γεωπολιτικών ανακατατάξεων, η γεωπολιτική και οικονομική της θέση αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, η ολοκλήρωση της κεντρικής γραμμής του Μετρό, όπως είχε σχεδιαστεί εδώ και δεκαετίες, οδηγεί στην ανάγκη να δοθεί έμφαση στην επέκταση του Μετρό προς τη βορειοδυτική πλευρά της πόλης. Το έργο Fly Over προγραμματίζεται για τον Μάιο του 2027, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάπλαση της ΔΕΘ, που, όπως είπε, θα αλλάξει την όψη της Θεσσαλονίκης.

Στον τομέα της υγείας, ο πρωθυπουργός τόνισε τις σημαντικές παρεμβάσεις στις υπάρχουσες δομές, αλλά και το νέο παιδιατρικό νοσοκομείο που θα παραδοθεί εντός των πρώτων μηνών του 2027, το οποίο χαρακτήρισε ως το πιο σύγχρονο και όμορφο παιδιατρικό νοσοκομείο στα Βαλκάνια.

Αναφερόμενος στην εκπαίδευση, σημείωσε ότι η εικόνα των δημόσιων πανεπιστημίων στη Θεσσαλονίκη έχει βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με το 2019, καθώς «εκεί που υπήρχαν καταλήψεις σήμερα υπάρχουν βιβλιοθήκες». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έλυσε το ζήτημα των μη κρατικών πανεπιστημίων, επισημαίνοντας πως «η πραγματικότητα των μη κρατικών πανεπιστημίων δεν μπορεί πια να αμφισβητηθεί και τα όποια εμπόδια υπάρχουν θα ξεπεραστούν».

- Post Down -

Comments are closed.