- Advertisement -

Μετά από χρόνια, τα Μετέωρα φιλοξενούν και πάλι ένα ζευγάρι Ασπροπάρηδων στα βράχια τους!

6

- Advertisement -

Για ένα “θαύμα” κάνει λόγο η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία

Μετά από χρόνια, τα Μετέωρα φιλοξενούν και πάλι ένα ζευγάρι Ασπροπάρηδων στα βράχια τους!

Μια ελπίδα που γίνεται πραγματικότητα για όλους τους φίλους/ες του Ασπροπάρη εντός και εκτός συνόρων και ιδιαίτερα για την Ομάδα της Ορνιθολογικής που εδώ και 10 και πλέον χρόνια καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία του.

Όπως αναφέρουν από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρείας, “Από τις αρχές του μήνα, είχαμε πληροφορίες από μέλη του Δικτύου για την Προστασία του Ασπροπάρη (κτηνοτρόφοι & άλλοι χρήστες γης) για την παρουσία 2ου πουλιού στην περιοχή και καταφέραμε να επιβεβαιώσουμε ότι δεν είναι απλά ένα περαστικό άτομο (όπως έχει συμβεί στο παρελθόν και είναι σύνηθες για το είδος) αλλά ένα πουλί που έχει έρθει για να μείνει και να δημιουργήσει ένα καινούργιο ζευγάρι!

Ο αγαπημένος μας λοιπόν “εργένης των Μετεώρων”, που παρακολουθούμε εδώ και 6 χρόνια ως μοναχικό άτομο, με την ελπίδα να αποκτήσει ένα ταίρι, ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

Το γεγονός αυτό μας γεμίζει φυσικά με χαρά και ανανεώνει τις ελπίδες μας για το μέλλον του πιο απειλούμενου είδους πουλιού της χώρας.”

The post Μετά από χρόνια, τα Μετέωρα φιλοξενούν και πάλι ένα ζευγάρι Ασπροπάρηδων στα βράχια τους! appeared first on TrikalaNews.

- Post Down -

Comments are closed.