- Advertisement -

Η Μόσχα καταδικάζει ως απαράδεκτη την απόφαση της Γαλλίας να απελάσει Ρωσίδα δημοσιογράφο

Η Μόσχα καταδικάζει ως απαράδεκτη την απόφαση της Γαλλίας να απελάσει Ρωσίδα δημοσιογράφο
1

- Advertisement -

Το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε την Πέμπτη(6/8) απαράδεκτη την απόφαση της Γαλλίας να απελάσει τη Ρωσίδα δημοσιογράφο Ξένια Φιόντοροβα.

Η Φιόντοροβα, πρώην διευθύντρια του τηλεοπτικού δικτύου RT (Russia Today) France, είχε αναδειχθεί σε γνωστή δημοσιογραφική περσόνα μέσω του ειδησεογραφικού καναλιού συνεχούς ροής CNews, αλλά και των μέσων ενημέρωσης Europe 1 και JDNews. Η απέλασή της αποφασίστηκε ενόψει των γαλλικών προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν το επόμενο έτος.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Νοέλ Μπαρό κατηγόρησε τη Φιόντοροβα ως «πράκτορα επιρροής» σε μια περίοδο που η Ρωσία διεξάγει τον πόλεμό της στην Ουκρανία. Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών Λοράν Νουνιές την κατηγόρησε ότι διαδίδει ρωσική παραπληροφόρηση με στόχο να υπονομεύσει τα «θεμελιώδη συμφέροντα» της Γαλλίας.

Από την πλευρά της Ρωσίας, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλεξέι Φαντέγεφ δήλωσε πως η αντιμετώπιση της Φιόντοροβα αντανακλά, όπως ανέφερε, την ηθική δειλία της Γαλλίας. «Θεωρούμε απαράδεκτη τη δίωξη δημοσιογράφων με ψευδείς κατηγορίες και την καταδικάζουμε έντονα», σημείωσε.

Ο Φαντέγεφ πρόσθεσε επίσης ότι: «Η απέλαση της Ξένια Φιόντοροβα, ως μια πράξη αντιποίνων εναντίον μιας επαναστάτριας δημοσιογράφου, δεν μας εξέπληξε καθόλου καθώς παρακολουθούμε εδώ και καιρό τις ενέργειες της γαλλικής ηγεσίας, η οποία αποδίδει εμμονικά μια “ρωσική σύνδεση” σε κάθε πρόβλημα της χώρας».

Η ίδια η Φιόντοροβα χαρακτήρισε τη γαλλική ενέργεια εναντίον της ως λογοκρισία. Τη Δευτέρα, έχασε την έφεση που είχε ασκήσει κατά της απέλασής της, καθώς δικαστήριο του Παρισιού απέρριψε το αίτημά της.

- Post Down -

Comments are closed.