- Advertisement -

Επιστροφές φόρου κάθε εβδομάδα

4

- Advertisement -

Πιο γρήγορα θα γίνονται φέτος οι συμψηφισμοί και οι επιστροφές φόρου για τους φορολογούμενους που μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης προκύπτει επιστροφή φόρου. Επιστροφές φόρου εισοδήματος σε φορολογούμενους που δεν έχουν φορολογικές ή ασφαλιστικές οφειλές ή δέσμευση ενημερότητας θα αποστέλλονται στην Τράπεζα της Ελλάδος για άμεση επιστροφή σε εβδομαδιαία βάση. Επιστροφές φόρου εισοδήματος σε φορολογούμενους που δεν έχουν ασφαλιστικές οφειλές ή δέσμευση ενημερότητας και έχουν φορολογικές οφειλές θα συμψηφίζονται κεντρικά το πρώτο και το τρίτο δεκαήμερο κάθε μήνα, αρχής γενομένης από 12 Μαΐου 2024. Οφειλές από τον φόρο εισοδήματος θα συμψηφίζονται κατά προτεραιότητα με δικαιώματα επιστροφής, που υπάρχουν ή θα γεννηθούν μέχρι τις 31 Ιουλίου 2024, ώστε σε περίπτωση εξόφλησης του φόρου εισοδήματος μέσω του συμψηφισμού να χορηγείται η έκπτωση 3%.

Κίνητρα

για επισκευή συσκευών

Κίνητρα στους ευρωπαίους καταναλωτές για να επισκευάζουν τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές τους, αντί να αγοράζουν καινούργιες, προβλέπει το «δικαίωμα στην επισκευή» που εισάγει η ΕΕ. Τα κίνητρα θα έχουν τη μορφή κουπονιών και επιδοτήσεων και θα υπάρχει η υποχρέωση των κατασκευαστών να επισκευάζουν τα προϊόντα σε λογικές τιμές και σε εύλογο χρόνο μετά τη λήξη της νόμιμης εγγύησής τους. Μετά τη λήξη τής νομικά κατοχυρωμένης εγγύησης, ο κατασκευαστής θα εξακολουθεί να υποχρεούται να επισκευάζει ορισμένες κοινές οικιακές συσκευές, που είναι ήδη τεχνικά επισκευάσιμες βάσει ευρωπαϊκού δικαίου, όπως τα πλυντήρια ρούχων, οι ηλεκτρικές σκούπες, ακόμη και τα έξυπνα τηλέφωνα, ενώ σε δεύτερη φάση θα προστεθούν και άλλα προϊόντα.

«Κλήρωσε» το voucher του τουρισμού

Σε 107.204 ανέρχονται οι δικαιούχοι για τις επιδοτήσεις του προγράμματος «Τουρισμός για Ολους», με τους τυχερούς να λαμβάνουν ειδοποίηση μέσω SMS για το αποτέλεσμα της κλήρωσης. Στην πλατφόρμα είχαν κατατεθεί 972.893 αιτήσεις, που σημαίνει ότι περίπου ένας στους δέκα αιτούντες θα λάβει το voucher αξίας 200-400 ευρώ για τη χρηματοδότηση των καλοκαιρινών διακοπών. Οι περισσότεροι δικαιούχοι (περίπου 83.700, 78,12%) θα λάβουν το βασικό ποσό ενίσχυσης των 200 ευρώ, ενώ περίπου 12.100 (18,77%) θα λάβουν το επαυξημένο 300άρι και περίπου 3.300 άτομα με αναπηρία 67% και άνω (3,11%) θα λάβουν τα 400 ευρώ.

- Post Down -

Comments are closed.