- Advertisement -

Ενα φαινόμενο για δύο sold out

4

- Advertisement -

Η σχέση του Sting με το ελληνικό κοινό ξεκινάει από τη δεκαετία του ’80. Και συγκεκριμένα από τις 30 Μαρτίου του 1980, όταν στο κλειστό του Σπόρτιγκ στα Πατήσια ανέβηκε στη σκηνή με το συγκρότημά του, τους Police. Για την ιστορία, τα εισιτήρια παρόλο που κόστιζαν το «εξωφρενικό» για την εποχή ποσό των 350 δρχ., εξαντλήθηκαν από τις 6 το απόγευμα – η έννοια της προπώλησης δεν υπήρχε τότε ούτε σαν όνειρο – η συναυλία άρχιζε στις 9 το βράδυ και περίπου 2.000 ρόκερ που δεν είχαν προμηθευτεί το μαγικό χαρτάκι, διαμαρτυρήθηκαν εντόνως με αποτέλεσμα οι πέριξ του γηπέδου δρόμοι να μετατραπούν σε «πεδίο μάχης», εφόσον τα ΜΑΤ θέλησαν να απομακρύνουν όσους επιχείρησαν το παραδοσιακό «ντου».

Στις επόμενες δεκαετίες ο βρετανός τραγουδοποιός δεν ξέχασε τους εν Ελλάδι φίλους του ούτε και εμείς τον ξεχάσαμε και οι φίλοι του τον περιμένουν στις δύο sold out συναυλίες του, στο Ηρώδειο σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Μετά τους Coldplay, τη Loreena McKennitt και οι συναυλίες του Sting είναι sold out.

Ηλεκτρικές βραδιές

Ο Sting, συνοδευόμενος από ηλεκτρική ροκ μπάντα, αναμένεται να παρουσιάσει τραγούδια του κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης του καριέρας τόσο ως μέλος των Police όσο και ως σόλο καλλιτέχνης. Το setlist θα περιλαμβάνει διαχρονικά και πλέον κλασικά τραγούδια όπως μεταξύ άλλων είναι τα «Fields of Gold», «Roxanne», «Every Breath You Take», «Message in a Bottle».

Πέρυσι, ο Sting έγινε εταίρος της Ivors Academy, από τις μεγαλύτερες επαγγελματικές ενώσεις για μουσικογράφους της Ευρώπης – η υψηλότερη τιμή σε όσους έχουν αναδιαμορφώσει και επαναπροσδιορίσει την τέχνη και την τεχνική της μουσικής δημιουργίας. Το τραγούδι του «Every Breath You Take» προστέθηκε στο Billions Club του Spotify, έχοντας συγκεντρώσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο streams στην πλατφόρμα, με το αντίστοιχο μουσικό βίντεο να ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο streams στο YouTube. Στις συναυλίες του Ηρωδείου, επίσημη προσκεκλημένη του Sting θα είναι η Giordana Angi. Σαν συνθέτης και στιχουργός έχει γράψει νούμερο 1 τραγούδια για καλλιτέχνες όπως οι Tiziano Ferro και Loredana Bertè. Ως ερμηνεύτρια, έχει τραγουδήσει στο  φεστιβάλ του Σαν Ρέμο, εμφανίζεται συχνά στο πιο δημοφιλές τηλεοπτικό show της Ιταλίας «Amici».

- Post Down -

Comments are closed.