- Advertisement -

Εισαγωγή στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

3

- Advertisement -

Σε τέταρτη αγορά θα κάνει την είσοδό του ο κολοσσός του τσιμέντου ΤΙΤΑΝ, καθώς μετά το Χρηματιστήριο Αθηνών, το Euronext Βρυξελλών και το Euronext Παρισιού αναμένεται να εισαγάγει μετοχές σε χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) μέσω της θυγατρικής της, Titan America.

Η Titan America, με ετήσιες πωλήσεις 1,6 δισ. δολαρίων, δραστηριοποιείται σε αρκετές Πολιτείες των ΗΠΑ, μεταξύ άλλων στη Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσι, τη Φλόριντα και τη Βιρτζίνια.

Η εισαγωγή της Titan America θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2025 και θα συνοδεύεται από δημόσια προσφορά μειοψηφικού ποσοστού (15%-25%, ως είθισται στις αγορές των ΗΠΑ), ενώ δεν θα επιφέρει φορολογική επιβάρυνση στον Ομιλο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής του, Μιχάλης Κολακίδης.

Η κίνηση του ΤΙΤΑΝ είχε πολύ θετική ανταπόκριση από τις αγορές, με τη μετοχή του στο ΧΑ να ανεβαίνει κατά 3,65% και να κλείνει στα 31,2 ευρώ. Εξάλλου, η Optima Bank επανέλαβε τη σύσταση για αγορά της μετοχής, καθώς προβλέπει νέα άνοδο της τιμής-στόχου, που σήμερα βρίσκεται στα 33,9 ευρώ.

Η ανακοίνωση της απόφασης για εισαγωγή μετοχών στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ήρθε σαν «κερασάκι στην τούρτα» μετά τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το α’ τρίμηνο του 2024, όπου ο όμιλος κατέγραψε αύξηση 18,4% στα καθαρά κέρδη σε ετήσια βάση (52,4 εκατ. ευρώ).

Οι πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 6,1% σε ετήσια βάση και έφτασαν τα 623,7 εκατ. ευρώ κατά το α’ τρίμηνο του έτους, ενώ τα EBITDA ανήλθαν σε 109,8 εκατ. ευρώ, συνεχίζοντας την ανοδική τους πορεία για όγδοο συνεχόμενο τρίμηνο.

- Post Down -

Comments are closed.