- Advertisement -

Απειλεί με παραίτηση!

3

- Advertisement -

Μια «βόμβα» μεγατόνων που δεν αποκλείεται να προκαλέσει μεγάλες ανατροπές έριξε χθες στο πολιτικό σκηνικό της Ισπανίας ο Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα. «Είναι επείγουσα ανάγκη να απαντήσω στο ερώτημα κατά πόσο αξίζει (…) και κατά πόσο θα έπρεπε να συνεχίσω να ηγούμαι αυτής της κυβέρνησης ή να αποποιηθώ τη συγκεκριμένη τιμή που μου έχει γίνει», γράφει χαρακτηριστικά ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός σε επιστολή του που αναρτήθηκε στο Χ. Ανήγγειλε δε ότι θα απέχει από όλα τα δημόσια καθήκοντά του μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, 29 Απριλίου.

Ο ίδιος, μάλιστα, δεν δίστασε να καταγγείλει το δεξιό Λαϊκό Κόμμα και το ακροδεξιό Vox και τους ηγέτες τους, Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχό και Σαντιάγο Αμπασκάλ, ότι όχι μόνο δεν έχουν αποδεχθεί το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών, αλλά έχουν εξαπολύσει εδώ και καιρό μια «άνευ προηγουμένου» επίθεση εναντίον του. Με σκοπό, όπως ισχυρίζεται, να τον καταστρέψουν πολιτικά, μη διστάζοντας να στοχεύσουν ακόμη και τη σύζυγό του Μπεγκόνια Γκόμεθ. «Αυτή η επίθεση είναι τόσο σοβαρή και τόσο χυδαία που πρέπει να σταματήσω και να σκεφτώ με τη γυναίκα μου. Πολλές φορές ξεχνάμε ότι πίσω από τους πολιτικούς υπάρχουν άνθρωποι. Κι εγώ δεν ντρέπομαι να το παραδεχθώ, είμαι ένας άνθρωπος βαθιά ερωτευμένος με τη γυναίκα μου, η οποία αντιμετωπίζει ανήμπορη τη λάσπη που εκτοξεύεται και εξαπλώνεται μέρα με τη μέρα», προσθέτει στην επιστολή του.

Η προκαταρκτική έρευνα

Είχε προηγηθεί, όπως έγινε γνωστό, η ανακοίνωση της εισαγγελίας της Μαδρίτης για την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας εις βάρος της Γκόμεθ, η οποία κατηγορείται για παράνομες πρακτικές, προσπάθεια επηρεασμού των εταίρων της και διαφθορά στον επιχειρηματικό της βίο και τις ιδιωτικές της συναλλαγές. Μια ενέργεια η οποία βασίστηκε σε καταγγελία εκ μέρους της οργάνωσης Καθαρά Χέρια, ο ηγέτης της οποίας έχει δεσμούς με την ισπανική Ακροδεξιά.

Η πρώτη αντίδραση της αντιπολίτευσης ήρθε από τον γερουσιαστή του Λαϊκού Κόμματος Χαβιέρ Μαρότο, ο οποίος άφησε ευθέως να εννοηθεί ότι πρόκειται για μια πολιτική μπλόφα εκ μέρους του Σάντσεθ. «Οπως πάντα, παρουσιάζει τον εαυτό του ως θύμα: αυτός είναι ο καλός, όλοι οι άλλοι είναι οι κακοί», έγραψε στον λογαριασμό του στο Χ. «Φυσικά θέλει να συνεχίσει. Με κάθε κόστος και με οποιοδήποτε τίμημα», αναφέρει ο Μαρότο.

Λίγο αργότερα, η γραμματέας του Λαϊκού Κόμματος, εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό, στο πλευρό του οποίου είχαν ταχθεί όλα τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. «Πιστεύουμε ότι αντί να εξαφανιστεί για πέντε ημέρες, θα πρέπει να εμφανιστεί επειγόντως για να δώσει μια αιτιολογημένη εξήγηση για τα σκάνδαλα γύρω από το κόμμα του, την κυβέρνησή του και τη σύντροφό του», δήλωσε.

- Post Down -

Comments are closed.