- Advertisement -

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τις στιγμές πανικού που εκτυλίχθηκαν σε καφετέρια στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα όταν άγνωστοι πέταξαν μέσα στο κατάστημα μολότοφ ενώ βρισκόντουσαν σε αυτό πελάτες και εργαζόμενοι.
Η εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (26/8) σε κατάστημα καφέ στην πλατεία Αγίου Νικολάου, στον Άγιο Παντελεήμονα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, δύο άγνωστοι πέταξαν μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό στο εσωτερικό του καταστήματος.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε ενώ το καφέ λειτουργούσε και εντός του καταστήματος βρίσκονταν εργαζόμενοι. Οι δράστες προσέγγισαν τον χώρο και εκτόξευσαν συνολικά τέσσερα μπουκάλια, προκαλώντας φωτιά, πριν διαφύγουν.
Όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος στο MEGA, «Δεν τους ξέρω καθόλου. Είχαν κάτι μπουκάλια με βενζίνη, τα ρίξανε και τρέξανε. Δύο άτομα με τέσσερα μπουκάλια με βενζίνη. Ένας ήταν ψηλός με κουκούλα, με μαύρη μπλούζα και ένας ήταν με άσπρη μπλούζα, με κοντομάνικο».
Από την επίθεση προκλήθηκε πυρκαγιά στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος. Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν άμεσα, χρησιμοποιώντας πυροσβεστήρες που υπήρχαν στον χώρο, καταφέρνοντας να περιορίσουν τη φωτιά και να αποτρέψουν την επέκτασή της.
Οι δύο δράστες εξαφανίστηκαν αμέσως μετά το περιστατικό, ενώ οι Αρχές διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό και την ταυτοποίησή τους.
Η αδερφή του ιδιοκτήτη δήλωσε: «Δύο παλικάρια πετάξανε αυτά. Μόνο αυτά είδαμε. Και δεν έχουμε πρόβλημα με κανέναν. Ποτέ δεν έχουμε πρόβλημα. Είμαστε άνθρωποι ήσυχοι. Τώρα το ανοίξαμε για ένα κομμάτι ψωμί, αλλά πού να ξέρω εγώ και ο αδερφός μου ποιος δεν μας αγαπάει;»
Η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, με στόχο τη διαλεύκανση των κινήτρων της επίθεσης και τον εντοπισμό των δύο δραστών.
Comments are closed.