- Advertisement -

U Resort Vasilitsa: Η απάντηση για τη «δάνεια εμπειρία», τον διαγωνισμό και την επένδυση των 36 εκατ. ευρώ

2

- Advertisement -

Τη δική της απάντηση στα ζητήματα που τέθηκαν σχετικά με την παραχώρηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας δίνει η U Resort Vasilitsa, μετά τη δημοσιότητα που έλαβε κοινοβουλευτική παρέμβαση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Η εταιρεία τοποθετείται για τον όμιλο D Group, τη λεγόμενη «δάνεια εμπειρία», τη συμμετοχή του κ. Καραγιάννη, τη διαδικασία του διαγωνισμού, τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και το επενδυτικό πρόγραμμα των 36 εκατ. ευρώ.

Η θέση της εταιρείας για τη «δάνεια εμπειρία»

Σύμφωνα με την U Resort Vasilitsa, ο όμιλος D Group δραστηριοποιείται σε διαφορετικούς επιχειρηματικούς τομείς, όπως η πιστοποίηση, η εκπαίδευση, η συμβουλευτική, οι κατασκευές και ο τουρισμός. Η εταιρεία υπογραμμίζει ότι οι υποχρεώσεις της παραχώρησης αφορούν τα νομικά πρόσωπα που αναφέρονται ρητά στη σύμβαση.

Αναφορικά με τη συμβολή του κ. Καραγιάννη, αναφέρει ότι αυτή ήταν άμισθη και ότι δεν υπήρξε οικονομική αμοιβή, προμήθεια ή άλλο όφελος. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε προνομιακή πρόσβαση σε πληροφορίες ή στοιχεία της διαγωνιστικής διαδικασίας.

«Δεν υπήρξε αθέμιτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα»

Η εταιρεία δηλώνει ότι δεν απέκτησε ούτε αξιοποίησε αθέμιτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα κατά τη διαδικασία αξιοποίησης του Χιονοδρομικού Κέντρου. Όπως επισημαίνει, ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε υπό την αρμοδιότητα του Growthfund/ΤΑΙΠΕΔ και οι συμμετέχοντες αξιολογήθηκαν βάσει των προβλεπόμενων όρων και κριτηρίων.

Ο έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον προσυμβατικό έλεγχο. Η U Resort επικαλείται την Πράξη 427/2025 του Ζ΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με την οποία εξετάστηκαν ο φάκελος του διαγωνισμού, τα στάδια προεπιλογής και αξιολόγησης, οι οικονομικές προσφορές και το τελικό σχέδιο της σύμβασης.

Η σύμβαση παραχώρησης υπογράφηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2025 και στη συνέχεια κυρώθηκε με τον Ν. 5318/2026.

Τι προβλέπεται για την επένδυση

Για το ύψος της επένδυσης, η εταιρεία διευκρινίζει ότι τα 36 εκατ. ευρώ αποτελούν το ελάχιστο συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα της πρώτης πενταετίας και όχι το συνολικό ανώτατο ύψος για όλη την περίοδο της παραχώρησης.

Το σχέδιο περιλαμβάνει παρεμβάσεις στις υποδομές του χιονοδρομικού κέντρου, αναβάθμιση και αντικατάσταση εξοπλισμού, νέες εγκαταστάσεις φιλοξενίας, ξενοδοχειακή μονάδα τεσσάρων αστέρων, αθλητικές και ψυχαγωγικές υποδομές, εγκαταστάσεις ευεξίας, δραστηριότητες τεσσάρων εποχών και ψηφιακό μετασχηματισμό της λειτουργίας και της εμπειρίας των επισκεπτών.

Η σύμβαση έχει χρονικό ορίζοντα 30+10 ετών, ενώ, σύμφωνα με την εταιρεία, έχει εκπονηθεί αναλυτικό Master Plan και προβλέπονται πενταετείς κύκλοι αξιολόγησης και επικαιροποίησης των επενδυτικών προτεραιοτήτων.

Κλείνοντας, η U Resort Vasilitsa σημειώνει ότι σέβεται τον δημόσιο διάλογο και ζητά να κριθεί από το έργο που θα παραδώσει.

 

The post U Resort Vasilitsa: Η απάντηση για τη «δάνεια εμπειρία», τον διαγωνισμό και την επένδυση των 36 εκατ. ευρώ appeared first on trikalaidees.gr | Τρίκαλα ΙΔΕΕΣ.

- Post Down -

Comments are closed.