- Advertisement -

O Ioρδάνης Χασαπόπουλος και η Ανθή Βούλγαρη είναι ένα από τα πιο αγαπημένα δίδυμα της ενημέρωσης

O Ioρδάνης Χασαπόπουλος και η Ανθή Βούλγαρη είναι ένα από τα πιο αγαπημένα δίδυμα της ενημέρωσης
2

- Advertisement -

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, οι δύο καταξιωμένοι δημοσιογράφοι αναλύουν τη φιλοσοφία πίσω από την επιτυχία της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA» και υπογραμμίζουν ότι η νέα σεζόν θα είναι μεν ανταγωνιστική αλλά και πολύ διαφορετική, λόγω της προεκλογικής περιόδου που θα ακολουθήσει. Ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος ομολογεί ότι δεν είχε σκεφτεί ποτέ στο παρελθόν πως θα γινόταν παρουσιαστής και υπογραμμίζει ότι η δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ είναι οι μεγάλες του αγάπες. Η Ανθή Βούλγαρη εξομολογείται ότι ήταν εύκολη η μετάβαση από την ψυχαγωγία στην ενημέρωση και τονίζει πως η μητρότητα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής της.

Η επιτυχία της εκπομπής τους και ο ανταγωνισμός

«Κοινωνία Ώρα MEGA» και τη νέα σεζόν! Τι πιστεύετε ότι αγαπάει στην εκπομπή σας το κοινό και σας παρακολουθεί πιστά εδώ και χρόνια;

Ιορδάνης Χασαπόπουλος: Ο κόσμος νομίζω ότι αγαπάει δύο πράγματα: τη χημεία που έχουμε και το γεγονός ότι το «προϊόν» είναι live. Και πιστεύω ότι αυτό που εκτιμά πάρα πολύ είναι ότι έχουμε μια πολύ μεγάλη σφαιρική ενημέρωση, πλούσια θεματολογία. Παρουσιάζουμε όλα τα θέματα της επικαιρότητας και όταν κάποιος φεύγει από το σπίτι του το πρωί έχει μια συνολική ενημέρωση, είναι μέσα στον παλμό της ημέρας.

Ανθή Βούλγαρη: Νομίζω ότι ο κόσμος αγαπάει την αλήθεια μας. Επίσης το γεγονός ότι έχουμε χτίσει και μία σχέση μοναδική.

Τι να περιμένουμε τη νέα χρονιά από σας και τι περιμένετε εσείς από εκείνη;

Ιορδάνης Χασαπόπουλος: Μπορεί να φαίνεται ίδια, αλλά κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Αλλάζουν τα δεδομένα, αλλάζει ο ανταγωνισμός. Τη σεζόν που αρχίζει μπαίνουμε σε μια προεκλογική χρονιά. Θα είναι μια χρονιά διαφορετική. Θα περνάνε όλα μέσα από τον πολιτικό «καθρέφτη» και όλα θα μπουν στο μικροσκόπιο. Εγώ περιμένω και πάλι να ξεκινήσουμε δυνατά με τον τρόπο που ξέρουμε. Να τα λέμε όλα και όσο γίνεται να πιάσουμε το σφυγμό της κοινωνίας, γιατί έχει πολύ μεγάλη σημασία. Έχει σημασία να πιάνεις τον σφυγμό της κοινωνίας και να μην πιάνεις τον σφυγμό των κομμάτων. Το πιο βασικό πράγμα είναι να μη φεύγεις από αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο, από την σπουδαιότητα της είδησης. Πολλοί συνάδελφοι νομίζουν ότι όταν, ας πούμε, βάζουμε δύο πολιτικούς και κάνουν μια αντιπαράθεση, ότι αυτό ενδιαφέρει τον κόσμο. Τις περισσότερες φορές δεν είναι αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο.

Ανθή Βούλγαρη: Προσωπικά, τη νέα χρονιά περιμένω καλύτερες ειδήσεις, για να είμαι ειλικρινής, γιατί πραγματικά η επικαιρότητα είναι βαριά τα τελευταία χρόνια. Φαντάζομαι ότι φέτος θα έχουμε και πολλές πολιτικές εξελίξεις, γιατί είναι προεκλογική χρονιά. Σίγουρα στην εκπομπή μας θα υπάρξουν και κάποιες πινελιές ανανέωσης, όπως κάθε σεζόν.

Ιορδάνης Χασαπόπουλος και Ανθή Βούλγαρη
O Ioρδάνης Χασαπόπουλος και η Ανθή Βούλγαρη είναι ένα από τα πιο αγαπημένα δίδυμα της ενημέρωσης

Θεωρείτε ότι θα είναι μια ανταγωνιστική χρονιά;

Ιορδάνης Χασαπόπουλος: Κάθε σεζόν είναι ανταγωνιστική, γιατί αλλάζουν τα πράγματα. Δεν νομίζω ότι θα είναι πιο ανταγωνιστική από άλλες χρονιές.

Ανθή Βούλγαρη: Είναι διαφορετική κάθε σεζόν και θεωρώ ότι είναι πάντα ανταγωνιστική. Και καλώς είναι, γιατί μας ωθεί αυτό να γινόμαστε καλύτεροι. Αλλά έχω την αίσθηση ότι επειδή έχουν γίνει πολλές ανακατατάξεις φέτος θα είναι ένα τελείως διαφορετικό τηλεοπτικό τοπίο. Θα έχουμε πολλές εκπλήξεις.

Πώς κρίνετε το γεγονός ότι πλέον η τηλεόραση στρέφεται προς την ενημέρωση και ακόμα και οι ψυχαγωγικές εκπομπές ασχολούνται με την επικαιρότητα;

Ιορδάνης Χασαπόπουλος: Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που προέρχομαι από την ενημέρωση. Έκανα 30 χρόνια πολιτικό ρεπορτάζ, δεν έκανα ποτέ ούτε ψυχαγωγία, ούτε κάτι διαφορετικό. Νομίζω ότι μετά τα μνημόνια έγινε μια πολύ μεγάλη στροφή στον κόσμο. Εκεί ήταν και η μεγάλη στροφή που έγινε στις ψυχαγωγικές εκπομπές, γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν ψυχαγωγία, ενώ υπήρχαν τόσα προβλήματα στον κόσμο. Αυτό που έχει στοιχίσει σε κάποιους παρουσιαστές είναι η αυτοαναφορικότητα και το ότι ασχολούνται με το τι θα πει ο ένας και ο άλλος, το να ασχοληθείς με την ενημέρωση δεν είναι κακό. Το θέμα είναι να μπορέσεις να το κάνεις και να το κάνεις αξιόπιστα.

Ανθή Βούλγαρη: Νομίζω ότι είναι μια ανάγκη του κοινού. Επειδή συμβαίνουν πολλά γύρω μας και οι εξελίξεις τρέχουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς, δημιουργείται αυτή η ανάγκη. Αν και εγώ θεωρώ ότι υπάρχει και μεγάλος χώρος για ψυχαγωγία. Προσωπικά μου λείπει πολύ η ψυχαγωγία. Όχι σε επαγγελματικό επίπεδο αλλά ως τηλεθεάτρια. Μου λείπει το να δω κάτι για να χαλαρώσω.

Ανθή, ήταν εύκολη η μετάβαση από την ψυχαγωγία στην ενημέρωση;

Ανθή Βούλγαρη: Για μένα ήταν πολύ εύκολη, γιατί πάντα έκανα ενημέρωση στις εφημερίδες. Οπότε, δεν με δυσκόλεψε η ενημέρωση, αλλά το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ. Τα ελεύθερα θέματα και το πολιτικό δεν είναι δύσκολα για μένα. Δεν μου προκαλεί πίεση. Θέλω να πω, ήταν πολύ φυσιολογική αυτή η μετάβαση.

Πώς διαχειρίζεστε τα απρόοπτα της καθημερινής ζωντανής εκπομπής;

Ιορδάνης Χασαπόπουλος: Νομίζω ότι σε μια πρωινή εκπομπή που κρατάει τρεις, τεσσερισήμισι ώρες για να διαχειριστείς οποιαδήποτε κατάσταση παίζει ρόλο η εμπειρία σου. Επίσης και ποιον έχεις δίπλα σου, αν έχεις ένα καλό δίδυμο βοηθάει πάρα πολύ. Ξεκουράζει ο ένας τον άλλον. Επίσης, επειδή επειδή όλα τα θέματα έρχονται και επανέρχονται, νομίζω ότι δεν έχει τύχει κάποια στιγμή που να είναι άβολη και να μην την έχω ξαναζήσει και στο παρελθόν.

Ανθή Βούλγαρη: Εδώ παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η ομάδα και το δέσιμο που έχουμε με τον Ιορδάνη. Γιατί η αλήθεια είναι ότι συμβαίνουν πολλά απρόοπτα, αλλά επειδή τώρα στο Mega είναι η 7η χρονιά μας και συνολικά με τον Ιορδάνη ως τηλεοπτικό δίδυμο τα τελευταία 10 χρόνια τα αντανακλαστικά έχουν γίνει πολύ γρήγορα. Τα απρόοπτα λόγω της εμπειρίας, αρχίζεις και τα διαχειρίζεσαι πολύ πιο εύκολα.

Newsit.gr

The post O Ioρδάνης Χασαπόπουλος και η Ανθή Βούλγαρη είναι ένα από τα πιο αγαπημένα δίδυμα της ενημέρωσης appeared first on trikalaidees.gr | Τρίκαλα ΙΔΕΕΣ.

- Post Down -

Comments are closed.