- Advertisement -

Dubai Mall σε 1.000.000 τ.μ.

108

- Advertisement -

Το Dubai Mall, ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα στον κόσμο, πρόκειται να γίνει ακόμη μεγαλύτερο με μια προγραμματισμένη επέκταση που θα κοστίσει περίπου 1,5 δισ. ντιρχάμ (375 εκατ. ευρώ). Το τεράστιο, εκθαμβωτικό εμπορικό συγκρότημα στην εμπορική πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων φιλοξενεί ήδη 1.200 καταστήματα και 200 καταστήματα εστίασης και ποτών, ένα ογκώδες ενυδρείο 10 εκατομμυρίων λίτρων, ένα παγοδρόμιο ολυμπιακών διαστάσεων, μια εσωτερική Chinatown, ένα πάρκο εικονικής πραγματικότητας, ένα εσωτερικό θεματικό πάρκο SEGA και ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα γλυκισμάτων στον κόσμο. Με επιφάνεια 1 εκατ. τ.μ., το εμπορικό κέντρο συνδέεται επίσης με τον Burj Khalifa, τον ψηλότερο ουρανοξύστη στον κόσμο. Η εταιρεία ανάπτυξης του εμπορικού κέντρου Emaar Properties ανακοίνωσε το σχέδιο επέκτασης του κτιρίου, το οποίο θα προσθέσει 240 νέα πολυτελή καταστήματα και χώρους για φαγητό και ποτό.

Γιατί αυξήθηκαν οι άνεργοι, παρά την άνοδο του ΑΕΠ

Το ΑΕΠ μπορεί να αυξήθηκε κατά 2,1% το α’ τρίμηνο, προσφέροντας χαμόγελα στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, εντούτοις η ανάπτυξη αυτή δεν συνοδεύθηκε με μείωση της ανεργίας. Αν και ο αριθμός των απασχολουμένων αυξήθηκε, το ποσοστό ανεργίας ανήλθε στο 12,1% από 11,8% το α’ τρίμηνο πέρυσι. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 574.130, παρουσιάζοντας ετήσια αύξηση 4,3%. Το ποσοστό ανεργίας το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023 ήταν 11,8%. Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι οι βασικοί λόγοι που σταμάτησαν οι άνεργοι να εργάζονται είναι είτε γιατί η εργασία τους ήταν περιορισμένης διάρκειας και τελείωσε (35,9%) είτε γιατί απολύθηκαν (14,5%). Το ποσοστό των ανέργων που δεν έχουν εργαστεί στο παρελθόν (νέοι άνεργοι) είναι 22,9%. Τo ποσοστό των ανέργων που αναζητούν εργασία ένα έτος ή περισσότερο (μακροχρόνια άνεργοι) ανέρχεται σε 52,0%. H πλειονότητα των ανέργων έχει ολοκληρώσει μέχρι δευτεροβάθμια εκπαίδευση (60,2%).

Η Μetlen στην Αγγλία

Τo σχέδιό του να εισχωρήσει στη λιανική αγορά ενέργειας της Μεγάλης Βρετανίας ξεδίπλωσε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, μιλώντας στην «Telegraph». Οπως ανέφερε, ελπίζει να πραγματοποιήσει μια σειρά από συμφωνίες κατά την ένταξή του στο βρετανικό χρηματιστήριο ώστε να εισχωρήσει στην αγορά. Ο Μυτιληναίος σχεδιάζει, όπως είπε, μια σειρά από γρήγορα deals το επόμενο διάστημα, με στόχο να ανταγωνιστεί αντίστοιχες βρετανικές εταιρείες, ενώ επεφύλαξε θερμά λόγια για τις αγγλικές εταιρείες Octopus και Ovo που δραστηριοποιούνται στην αγορά. «Θαυμάζω την Octopus και πραγματικά θαυμάζω τον τρόπο που έχει εξελιχθεί. Εχουν κάνει πολύ καλή δουλειά. Εμείς αγαπάμε τον ανταγωνισμό. Αγαπάμε και τις προκλήσεις» είπε. Η Metlen παρουσιάζεται από την «Telegraph» στο βρετανικό κοινό ως ένας όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει μέταλλα, ενέργεια και κατασκευές, έχοντας ήδη μια ισχυρή παρουσία στην αγορά προμήθειας στην Ελλάδα.

Η πρώτη απεργία

Συνδικάτα της Samsung Electronics στη Νότια Κορέα ανακοίνωσαν ότι χιλιάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις την Παρασκευή, σηματοδοτώντας την πρώτη απεργία στην 55χρονη ιστορία του γίγαντα κατασκευής μικροτσίπ. Το σωματείο Nationwide Samsung Electronics Union (NSEU) είχε ανακοινώσει από την περασμένη εβδομάδα ότι τα 28.000 μέλη του – το ένα τέταρτο του συνολικού εργατικού δυναμικού της εταιρείας στη χώρα – θα πραγματοποιούσαν μονοήμερη απεργία στις 7 Ιουνίου, έπειτα από αποτυχημένες διαπραγματεύσεις για αυξήσεις σε αμοιβές και μπόνους.

Εκπρόσωπος της Samsung ανέφερε ότι από τις κινητοποιήσεις δεν επηρεάστηκε η παραγωγή ημιαγωγών.

- Post Down -

Comments are closed.