- Advertisement -

Crypto Markets

6

- Advertisement -

Ερευνα της Deutsche Bundesbank

Η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, η Deutsche Bundesbank, αποκάλυψε τα αποτελέσματα έρευνάς της που δείχνουν ότι περίπου το 50% των ερωτηθέντων γενικά θα σκεφτόταν τη χρήση ενός ψηφιακού ευρώ. Ο πρόεδρος της Deutsche Bundesbank Γιόαχιμ Νάγκελ, ωστόσο, ανέφερε ότι «πολλές πληροφορίες πρέπει ακόμη να παρασχεθούν» για το ψηφιακό ευρώ, καθώς το 8% των ερωτηθέντων στην έρευνα πιστεύει ότι αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση της ροής πληρωμών των πολιτών.

Νέες συμμαχίες στο Κογκρέσο

Στο αμερικανικό Κογκρέσο αρχίζουν να σχηματίζονται νέες συμμαχίες, με νόμους που δείχνουν να είναι πιο φιλικοί προς τα κρυπτονομίσματα, τα οποία αρχίζουν να κερδίζουν δικομματική υποστήριξη, σύμφωνα με τον ιστότοπο Crypto News. Ο ρόλος των κρυπτονομισμάτων αναμένεται να είναι κομβικό ζήτημα φέτος, κάτι που θα μπορούσε να διαμορφώσει το μελλοντικό εποπτικό τοπίο για τον κλάδο. Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει αρχίσει να δείχνει νέο, πιο ανοιχτό πνεύμα σχετικά με την πολιτική απέναντι στα κρυπτονομίσματα. Από την πλευρά των Ρεπουμπλικανών, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει εντείνει την υποστήριξή του προς τον κλάδο.

Βουτιά για τη Fidelity Digital Assets

Η υπηρεσία θεματοφυλακής για κρυπτονομίσματα Fidelity Digital Assets κατέγραψε σχεδόν πτώση 60% στα έσοδα το 2023. Η θυγατρική αυτή της Fidelity ξεκίνησε να λειτουργεί το 2018 σε μια προσπάθεια της εταιρείας να επεκτείνει τις υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων. Εκτός από τα μειωμένα έσοδα, τα λειτουργικά έξοδα αυξήθηκαν επίσης κατά 32% σε ετήσια βάση σε 7,8 εκατομμύρια στερλίνες το 2023. Συνολικά η Fidelity Digital Assets κατέγραψε απώλεια 7,1 εκατομμυρίων στερλινών (8,3 εκατ. ευρώ) για το 2023.

- Post Down -

Comments are closed.