Φρίκη στο Ηράκλειο: Φόλες ακόμη και σε χώρο όπου παίζουν παιδιά στον Ευαγγελισμό – «Σε δέκα λεπτά πέθανε το σκυλί μου»

Ένα περιστατικό που προκαλεί οργή και έντονη ανησυχία αποκαλύφθηκε στον Ευαγγελισμό του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου ένας σκύλος πέθανε μέσα σε μόλις δέκα λεπτά, έπειτα από επαφή με ύποπτο δηλητηριασμένο δόλωμα.

Την ίδια ώρα, νεκρό εντοπίστηκε και ένα γατάκι, ενώ η έρευνα με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο αποκάλυψε δέκα κομμάτια κρέατος με ενδείξεις παρουσίας τοξικών ουσιών στον αύλειο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου, σε σημείο όπου σύμφωνα με την καταγγελία, παίζουν παιδιά. Την υπόθεση έφερε στο φως η καταγγελία του ιδιοκτήτη του σκύλου, Στάθη Ανδρεαδάκη, ο οποίος προχώρησε σε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα, ζητώντας να διερευνηθεί η τοποθέτηση των επικίνδυνων δολωμάτων και να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι.

«Της έκανε χαρές, την έγλυψε και σε δέκα λεπτά έφυγε»

Μιλώντας στο neakriti.gr, ο κ. Ανδρεαδάκης περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησε η οικογένειά του, όταν ο σκύλος του παρουσίασε αιφνίδια επιδείνωση και κατέληξε μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Όπως ανέφερε, λίγο νωρίτερα ένα γατάκι βρισκόταν σε πολύ άσχημη κατάσταση κοντά στο σπίτι του.

Ο ίδιος εκτιμά ότι το ζώο είχε μεταφέρει ένα ύποπτο δόλωμα έξω από την πόρτα της κατοικίας του, όπου ήρθε σε επαφή με αυτό ο σκύλος του. «Ψυχομαχούσε στη μέση του δρόμου το άμοιρο το γατάκι και κατέβηκε το δικό μου το σκυλί μόλις είδε τη γυναίκα μου. Της έκανε χαρές. Το βρήκε στα πόδια της, το έγλυψε και σε δέκα λεπτά έφυγε το σκυλί μου», ανέφερε συγκλονισμένος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση εξελίχθηκε τόσο γρήγορα που δεν υπήρξε ουσιαστικός χρόνος για να αντιδράσει η οικογένεια και να αναζητήσει βοήθεια. «Ζήτησα γρήγορα βοήθεια. Δεν έχω ξαναζήσει μία τέτοια κατάσταση εγώ εδώ γύρω στην περιοχή», σημείωσε, περιγράφοντας την προσπάθειά του να κινητοποιήσει τις αρμόδιες Αρχές.

Δέκα ύποπτα δολώματα σε χώρο όπου παίζουν παιδιά

Η υπόθεση πήρε ακόμη πιο ανησυχητική τροπή την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, όταν πραγματοποιήθηκε έρευνα στον οικισμό, έπειτα από ειδοποίηση του Αστυνομικού Τμήματος Καστελλίου.

Στην αυτοψία συμμετείχαν η ειδικά εκπαιδευμένη σκυλίτσα ανίχνευσης δηλητηριασμένων δολωμάτων «Έκα» και ο χειριστής της, Σπύρος Νηστικάκης.

Όπως γνωστοποίησε η LIFE Against Poison Crete, κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν συνολικά δέκα κομμάτια κρέατος με σοβαρές ενδείξεις παρουσίας τοξικών ουσιών.

Τα ευρήματα αντιμετωπίζονται ως ύποπτα δηλητηριασμένα δολώματα, ενώ η ακριβής σύστασή τους δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί εργαστηριακά.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί, σύμφωνα με την καταγγελία, το γεγονός ότι τα δολώματα εντοπίστηκαν στον αύλειο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου, σε σημείο προσβάσιμο σε παιδιά, κατοίκους και ζώα.

«Δεν γίνεται σε έναν αύλειο χώρο Δημοτικού Σχολείου να πας να πετάξεις φόλες», τόνισε ο κ. Ανδρεαδάκης, εκφράζοντας τον φόβο του για τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει ένα αντίστοιχο περιστατικό σε βάρος ενός παιδιού.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η πιθανή τοξικότητα των δολωμάτων θα μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρό κίνδυνο. Ωστόσο, η ακριβής φύση των ουσιών και ο βαθμός επικινδυνότητάς τους παραμένουν υπό διερεύνηση.

Μήνυση για την υπόθεση – Αναζητούνται οι υπεύθυνοι

Μετά τον θάνατο του σκύλου του, ο ιδιοκτήτης απευθύνθηκε στην Αστυνομία και υπέβαλε μήνυση, ζητώντας να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση και να εντοπιστούν τυχόν άλλα επικίνδυνα δολώματα στην περιοχή.

Το ζητούμενο πλέον είναι να διαπιστωθεί ποιος ή ποιοι τοποθέτησαν τα ύποπτα δολώματα, αλλά και να εξακριβωθεί η σύστασή τους.

Η παρουσία τους σε σημείο όπου κινούνται παιδιά και ζώα καθιστά αναγκαία την προσεκτική διερεύνηση της υπόθεσης και την αποτροπή νέων περιστατικών.

Για τον κ. Ανδρεαδάκη, η καταγγελία δεν αφορά μόνο την απώλεια του δικού του σκύλου, αλλά και τον φόβο ότι θα μπορούσε να κινδυνεύσει ένα ακόμη ζώο ή ένας άνθρωπος.

Η έρευνα των αρμόδιων Αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη.