Συντονισμένη «απόβαση» της ΑΑΔΕ σε όλη την Ελλάδα για το λαθραίο υγραέριο- Και στα Τρίκαλα

Σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις των τελευταίων ετών κατά του λαθρεμπορίου υγραερίου προχώρησαν οι αρχές, πραγματοποιώντας ταυτόχρονους ελέγχους σε 14 πόλεις και νησιά της χώρας.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και συντονίστηκε από την Κεντρική Αίθουσα Επιχειρήσεων του ΔΕΟΣ της ΑΑΔΕ, με τα ειδικά κλιμάκια να πραγματοποιούν εφόδους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Ρόδο, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Καστοριά, Κατερίνη, Ναύπλιο, Ασπρόπυργο, Σαντορίνη, Αγρίνιο, Ρέθυμνο και Καλαμάτα.

Οι έλεγχοι αποκάλυψαν εκτεταμένη παράνομη διακίνηση υγραερίου, με τις αρχές να προχωρούν στην προσαγωγή δύο ατόμων στον Εισαγγελέα, ενώ κατασχέθηκαν και δεσμεύτηκαν συνολικά 15 βυτιοφόρα οχήματα. Παράλληλα, οι ελεγκτές έβαλαν «σφραγίδα» σε περίπου 293.000 λίτρα λαθραίου υγραερίου, τα οποία φέρεται να διακινούνταν παράνομα στην αγορά.

Κατά τη διάρκεια της μεγάλης επιχείρησης εντοπίστηκαν και χώροι παράνομης αποθήκευσης καυσίμων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές ανακάλυψαν υπαίθριο σημείο όπου φυλάσσονταν ποσότητες υγραερίου, αλλά και δεύτερο χώρο όπου γινόταν συστηματική κρυφή αποθήκευση καυσίμου. Η ΑΑΔΕ ξεκαθαρίζει πως η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να επιβληθούν βαριές διοικητικές και ποινικές κυρώσεις στους εμπλεκόμενους.

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνουν πλέον και οι πελάτες των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, καθώς θα εξεταστεί αν το υγραέριο που προμηθεύονταν χρησιμοποιούνταν νόμιμα ή αν υπήρχαν παραβάσεις στη διάθεσή του.

CZ

The post Συντονισμένη «απόβαση» της ΑΑΔΕ σε όλη την Ελλάδα για το λαθραίο υγραέριο- Και στα Τρίκαλα appeared first on trikalaidees.gr | Τρίκαλα ΙΔΕΕΣ.