Γλυφάδα: «Ο διάολος τον έβαλε να το κάνει» – Τι λέει η μητέρα του 46χρονου εμπρηστή

Έντονη ανησυχία προκαλούν οι εμπρησμοί σε διαμέρισμα και οχήματα που ανήκουν σε τρεις πρώην συντρόφους του 46χρονου άνδρα. Την ίδια ώρα, η μητέρα του, μιλώντας στην εκπομπή «Εξελίξεις Τώρα», δηλώνει ότι αδυνατεί να πιστέψει πως ο γιος της θα μπορούσε να βλάψει κάποιον.

«Εγώ ξέρω πως το παιδί μου ήταν πολύ καλό παιδί και στη δουλειά του, και στον αθλητισμό και ήταν δραστήριος και έξυπνος και δυνατός. Τώρα πώς δημιουργήθηκαν όλα αυτά, εγώ δεν τα ήξερα. Είμαι χάλια. Πήρα έναν Λεξοτανίλ το απόγευμα αλλά είμαι χάλια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο 46χρονος παρουσιάζεται μέσα από τις μαρτυρίες των οικείων του ως ένας άνθρωπος με διαφορετικές πλευρές. Η μητέρα του τον περιγράφει ως δραστήριο και ικανό, με επαγγελματική παρουσία στο Πολεμικό Ναυτικό, στη διοίκηση των ΟΥΚ στον Σκαραμαγκά, αλλά και ως διαιτητή σε αγώνες υδατοσφαίρισης. Ωστόσο, από τον Δεκέμβριο του 2024 έχουν καταγραφεί καταγγελίες σε βάρος του από πρώην συντρόφους του.

Μιλώντας στην εκπομπή του Mega «Εξελίξεις Τώρα», η μητέρα του αναφέρθηκε και στη σχέση του με την 36χρονη, την οποία περιέγραψε ως ιδιαίτερα αγαπημένη. Όπως είπε, το περασμένο καλοκαίρι η γυναίκα είχε επισκεφθεί μαζί του τη Λευκάδα, όπου έμεινε για δέκα ημέρες.

«Την έφερε το καλοκαίρι εδώ και έκατσε 10 μέρες. Ήταν πολύ αγαπημένοι. Όλη μέρα μαζί και μου έλεγε “εγώ τον αγαπάω τον …”. Και αυτός “εγώ μαμά αυτή την κοπέλα την αγαπάω. Είναι λαχείο για μένα” μου ’λεγε».

Λίγο πριν από τον χωρισμό τους, ο 46χρονος είχε ζητήσει από τη μητέρα του να επικοινωνήσει με την οικογένεια της συντρόφου του, προκειμένου να μεσολαβήσει για την αποκατάσταση των σχέσεών τους.

«Με πήρε τηλέφωνο ένα βράδυ, αρχές της εβδομάδας. Και μου λέει “μαμά, δεν τα πάω καλά με την …, χωρίζω μάλλον”. Πολύ στεναχωρημένος και μου είπε “μαμά δεν θέλω να χωρίσω γιατί εγώ την … την αγαπάω”. “Να έρθω να μείνω στο χωριό”. Μου λέει “ετοίμαζε, άλλαξε σεντόνια, θα ’ρθω Λευκάδα”. Αλλά μου λέει “αύριο βράδυ μίλα με τον πατέρα της … σε παρακαλώ και προσπάθησε να επαναφέρεις τα πράγματα γιατί κάναμε έναν άγριο τσακωμό”».

Η μητέρα του περιέγραψε επίσης την τελευταία επικοινωνία που είχε μαζί του, λίγες ώρες πριν από τα περιστατικά των εμπρησμών. Όπως ανέφερε, ο γιος της τής είχε πει ότι επρόκειτο να συμμετάσχει σε στρατιωτική άσκηση στον Αργολικό Κόλπο για πέντε με έξι ημέρες.

«“Εγώ θα πάω σε άσκηση το Σαββατοκύριακο για 5-6 μέρες κάτω στον Αργολικό Κόλπο”. “Μπράβο” λέω “καλά θα κάνεις” και αντί να πάει στην άσκηση, πήγε και έκανε όλα αυτά τα πράγματα. Δεν νομίζω σε άνθρωπο να έκανε κακό. Μα σίγουρα είδε πως δεν είναι άνθρωπος, γιατί η … είχε βάρδια φαίνεται. Και αυτός είχε πάρει τα πράγματά του νωρίτερα. Τα έβαλε, λέει, στο αμάξι του και ανέβηκε να αφήσει τα κλειδιά και φαίνεται ο διάολος τον έβαλε, πήρε και το μπιτόνι μαζί του και έβαλε φωτιά».

Από την πλευρά της, η 36χρονη περιέγραψε σττην εκπομπή του Mega «Live News» τη στιγμή που ενημερώθηκε ότι το διαμέρισμά της είχε τυλιχθεί στις φλόγες. Όπως ανέφερε, τις τελευταίες δέκα ημέρες διέμενε στο σπίτι των γονιών της, ενώ είχαν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για την έκδοση ασφαλιστικών μέτρων.

«Παίρνω την αδερφή μου που μένει από πάνω και με το που την παίρνω, το σηκώνει, μου λέει “μας έβαλε φωτιά, έβαλε φωτιά στο σπίτι”. Έτσι το έμαθα. Δεν περίμενα ποτέ αυτά που έβλεπα στην τηλεόραση σε άλλες να τα ζω εγώ. Σε ένα τσακωμό που τσακωθήκαμε μου είπε “θα σε σκοτώσω”. Δύο φορές είχε συμβεί μέσα στον Οκτώβρη».

Την ανησυχία του για όσα συνέβησαν εξέφρασε και ο πατέρας της 36χρονης, ο οποίος δήλωσε στις «Εξελίξεις Τώρα» ότι η κόρη του θα μπορούσε να βρίσκεται μέσα στο διαμέρισμα την ώρα της φωτιάς.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι: «Από θαύμα δεν ήταν μέσα στο διαμέρισμα η κόρη μου».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι είχε δεχθεί το αίτημα του 46χρονου να παραμείνει για πέντε ημέρες στο διαμέρισμα, προκειμένου να βρει άλλη κατοικία και να αποχωρήσει, χωρίς να γνωρίζει τι θα ακολουθούσε. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε προηγούμενες καταγγελίες που, όπως είπε, είχαν γίνει σε βάρος του από άλλες πρώην συντρόφους του.

«Μου ζήτησε αυτός να μείνει 5 μέρες να βρει ένα σπίτι να φύγει και εγώ ανθρώπινα το άφησα και την “πάτησα”. Και μας έκανε αυτή τη ζημιά ο αλήτης. Τα παιδιά ήταν ένα χρόνο πριν που δεν συγκατοικούσαν. Αυτός είχε κάνει και άλλα πράγματα με άλλες πρώην συντρόφους του και είχε καταγγελίες από ό,τι έμαθα. Τον Σεπτέμβρη τα μάθαμε αυτά. Ήθελε αυτός, την πίεζε όμως από ό,τι έμαθα, ήθελε να παντρευτεί γρήγορα. Προφανώς τώρα για να καλύψει τα άλλα γεγονότα που είχε κάνει με άλλες γυναίκες».

Τέλος, ο 46χρονος υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού οδηγήθηκε στο Ναυτοδικείο Πειραιά, ενώ, με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, τέθηκε εκτός Πολεμικού Ναυτικού.