Μήπως τελικά στον ελληνικό τουρισμό μετράμε λάθος πράγματα;
Τα αεροπλάνα γεμίζουν, τα αεροδρόμια βουλιάζουν από κόσμο και οι τουρίστες καταφθάνουν κατά εκατομμύρια. Τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια έφτασαν τον Ιούλιο τα 6,9 εκατ. επιβάτες, με αύξηση 5,4%. Μέχρι εδώ, όλα καλά και… τουριστικά!
Το ερώτημα όμως είναι άλλο: τα πορτοφόλια των επισκεπτών είναι εξίσου γεμάτα με τα αεροπλάνα;
Γιατί μπορεί ο ξένος να ήρθε στην Ελλάδα, αλλά φαίνεται πως πριν καθίσει στην ταβέρνα κάνει πρώτα έναν μικρό υπολογισμό: «Πόσο κάνει η χωριάτικη; Μήπως να τη φωτογραφίσω και να φύγω;»
Λιγότερα εστιατόρια, λιγότερες έξοδοι, οικονομικότερες μετακινήσεις και περισσότερη αναζήτηση προσφορών. Ο τουρίστας έρχεται, βλέπει, θαυμάζει… και μετά ανοίγει το κινητό για να βρει το φθηνότερο σουβλάκι!
Κι έτσι γεννιέται το μεγάλο καλοκαιρινό ερώτημα:
Μήπως γεμίζουμε τουρίστες, αλλά αδειάζουμε… ταμεία;
Γιατί στον τουρισμό δεν αρκεί να μετράμε κεφάλια. Καλό είναι να μετράμε και… τα ευρώ που μένουν πίσω!
TRK
The post Γεμίζουν τα αεροπλάνα, αδειάζουν τα πορτοφόλια; – Το μεγάλο ερώτημα του ελληνικού τουρισμού! appeared first on trikalaidees.gr | Τρίκαλα ΙΔΕΕΣ.