- Advertisement -

Γκάντι Άιζενκοτ: Η ανακοίνωση διακοπής της αμερικανικής βοήθειας δείχνει ότι ο Νετανιάχου πρέπει να φύγει

Γκάντι Άιζενκοτ: Η ανακοίνωση διακοπής της αμερικανικής βοήθειας δείχνει ότι ο Νετανιάχου πρέπει να φύγει
2

- Advertisement -

FILE PHOTO: Former Israeli military chief Gadi Eisenkot, who is running for prime minister in the next Israeli elections, attends MUNI EXPO, a municipal conference, in Tel Aviv, Israel June 24, 2026. REUTERS/Nir Elias/File Photo

Ο Γκάντι Άιζενκοτ δήλωσε πως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου πρέπει να φύγει μετά τη δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ στο Fox News, όπου υποστήριξε ότι το Ισραήλ δεν χρειάζεται πλέον τη χρηματοδότηση των ΗΠΑ, κάτι για το οποίο, όπως είπε, συμφωνεί και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης σε ανάρτησή του στο X έγραψε για την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ πως «το γεγονός ότι το ισραηλινό αμυντικό κατεστημένο έμαθε για αυτήν την αλλαγή στη στρατηγική μας σχέση από τα μέσα ενημέρωσης, μαζί με το ισραηλινό κοινό, δείχνει πόσο επικίνδυνη είναι η διαχείριση του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Δεν μπορούμε πλέον να τον εμπιστευόμαστε και πρέπει να αντικατασταθεί».

Ο Τραμπ δήλωσε νωρίτερα ότι θα σταματήσει στο τέλος του έτους την ετήσια βοήθεια ασφαλείας ύψους 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς το Ισραήλ, η οποία επρόκειτο να διαρκέσει έως το 2028.

To άρθρο Γκάντι Άιζενκοτ: Η ανακοίνωση διακοπής της αμερικανικής βοήθειας δείχνει ότι ο Νετανιάχου πρέπει να φύγει δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

- Post Down -

Comments are closed.