- Advertisement -

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φέρονται να καταγράφουν αστυνομικούς να παίρνουν αντικείμενα από καταστήματα στη Λιμόζ της Γαλλίας, εν μέσω των βίαιων διαδηλώσεων.
Τα πλάνα δημοσιεύτηκαν από γαλλικά μέσα ενημέρωσης και διαδόθηκαν ευρέως στο διαδίκτυο. Σε ένα από αυτά, δύο αστυνομικοί εμφανίζονται να παίρνουν αντικείμενα από κατάστημα της Lacoste, στην οδό Rue du Clocher, και να τα τοποθετούν στις πλαϊνές θήκες των μοτοσικλετών τους. Το περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε στις 17 Οκτωβρίου, περίπου στις 20:00.
Σε δεύτερο βίντεο, αστυνομικοί καταγράφονται να βγαίνουν από άλλο κατάστημα μεταφέροντας μεγάλα μπλε κουτιά, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι εικόνες προκάλεσαν ερωτήματα για τις ενέργειές τους, με την αστυνομία να δίνει τη δική της εκδοχή για το περιστατικό.
Fransız polisleri yağma yaparken görüntülendi
Limoges şehrinde iki polis memuru LACOSTE MAĞAZASINDAN AYAKKABILARI ÇALDI https://t.co/lG26z1Rr3L
— Voice Of Levant (@VoiceOfLevant) October 19, 2026
C’est la crise pour tout le monde même pour la police
Une autre vidéo ou on voit des policiers dérober des objets en toute impunité
Hésitez pas à partager
———
#17octobre https://t.co/eQQSBW6Oae
— G E N E R A L
(@GeneralInsou) October 18, 2026
Η απάντηση των Αρχών
Η γαλλική αστυνομία απέρριψε τις κατηγορίες περί λεηλασίας, δηλώνοντας: «Όχι, οι αστυνομικοί δεν λεηλάτησαν κατάστημα στη Λιμόζ».
Σύμφωνα με την εκδοχή των Αρχών, οι αστυνομικοί παρέλαβαν αντικείμενα από το κατάστημα κατόπιν εντολής αξιωματικού της δικαστικής αστυνομίας, προκειμένου να τα ασφαλίσουν στο πλαίσιο έρευνας για αδίκημα που διαπράχθηκε επ’ αυτοφώρω. Η αστυνομία υποστηρίζει ότι τα αντικείμενα επιστράφηκαν στη συνέχεια στο κατάστημα.
Το γαλλικό μέσο Le Média, το οποίο δημοσίευσε σχετικά πλάνα, ανέφερε ότι προχώρησε σε έλεγχο της αυθεντικότητάς τους, μεταξύ άλλων για να αποκλείσει το ενδεχόμενο να έχουν δημιουργηθεί με τεχνητή νοημοσύνη, ενώ διασταύρωσε και μαρτυρίες. Παράλληλα, δημοσίευσε την απάντηση της αστυνομίας, προκειμένου να συμπεριλάβει και τη θέση των Αρχών.




(@GeneralInsou)
Comments are closed.