- Advertisement -

Έξι μαθητές Λυκείου από ιδιωτικό εκπαιδευτήριο της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, καθώς αισθάνθηκαν αδιαθεσία κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στον Όλυμπο.
Οι 17χρονοι βρίσκονταν στο καταφύγιο Πετρόστρουγκα, σε υψόμετρο άνω των 1.900 μέτρων, όταν παρουσίασαν παθολογικά συμπτώματα, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την κατανάλωση φαγητού.
Για τη μεταφορά των μαθητών στήθηκε επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ.
Επτά πυροσβέστες από τη 2η ΕΜΑΚ και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου προσέγγισαν το καταφύγιο Πετρόστρουγκα, όπου βρίσκονταν οι μαθητές.
Παράλληλα, για τη διακομιδή τους διατέθηκε ελικόπτερο από το ΓΕΕΘΑ. Οι μαθητές μεταφέρθηκαν το πρωί στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου.
Από εκεί, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ τους παρέλαβαν και τους μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, προκειμένου να τους παρασχεθεί η απαραίτητη ιατρική φροντίδα.
Τα αίτια της αδιαθεσίας των μαθητών διερευνώνται.
Comments are closed.