- Advertisement -

Θάνατος Μαζωνάκη: Αυτή είναι η καθημερινότητα της γιατρού στις φυλακές Κορυδαλλού – Τι ζητάει συνεχώς από τους φύλακες

Θάνατος Μαζωνάκη: Αυτή είναι η καθημερινότητα της γιατρού στις φυλακές Κορυδαλλού – Τι ζητάει συνεχώς από τους φύλακες
46

- Advertisement -

Στις φυλακές Κορυδαλλού παραμένει η 56χρονη γιατρός που έχει προφυλακιστεί στο πλαίσιο της υπόθεσης που αφορά τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη, με τις πληροφορίες να αποκαλύπτουν πώς κυλούν οι πρώτες ημέρες της κράτησής της και ποιες είναι οι συνθήκες που αντιμετωπίζει μέσα στο κελί.

Παρότι έχουν συμπληρωθεί εννέα ημέρες από τη στιγμή που πέρασε την πύλη των φυλακών, η 56χρονη δεν έχει βγει μέχρι στιγμής στο προαύλιο. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η ίδια δεν επιθυμεί να έχει επαφές και περνά το σύνολο σχεδόν της ημέρας της στο κελί 3 της πτέρυγας προστασίας.

Στον συγκεκριμένο χώρο δεν βρίσκεται μόνη της, καθώς το κελί μοιράζεται με ακόμη δύο Ελληνίδες κρατούμενες. Η επιλογή της να παραμένει μέσα έρχεται σε αντίθεση με την καθημερινότητα του συζύγου της, ο οποίος κρατείται σε διαφορετική πτέρυγα και προαυλίζεται κανονικά.

Θάνατος Μαζωνάκη: Οι επισκέψεις από τον σύζυγο, τον δικηγόρο και τον γιο της

Σήμερα, από τις 11:00 το πρωί μέχρι τη 13:00 το μεσημέρι, η 56χρονη είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον σύζυγό της. Το συγκεκριμένο επισκεπτήριο πραγματοποιήθηκε στο κτίριο Κ1, στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι συναντήσεις του ζευγαριού πρόκειται να πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο. Για τον σκοπό αυτό, η 56χρονη θα μεταφέρεται στο συγκεκριμένο σημείο με συνοδεία της εξωτερικής φρουράς.

Μία ημέρα νωρίτερα είχε δεχθεί επίσκεψη από δικηγόρο του γραφείου που έχει αναλάβει την υπεράσπισή της. Το συγκεκριμένο επισκεπτήριο διήρκεσε από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:00 το απόγευμα.

Για αύριο έχει προγραμματιστεί μία ακόμη επίσκεψη, αυτή τη φορά από τον γιο της. Η συνάντησή τους αναμένεται να γίνει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των φυλακών που χρησιμοποιείται για τα παιδικά επισκεπτήρια.

Οι συνθήκες διαβίωσης μέσα στο κελί 3 χαρακτηρίζονται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ιδιαίτερα δύσκολες εξαιτίας προβλημάτων στις υδραυλικές εγκαταστάσεις. Η κρατούμενη που βρισκόταν προηγουμένως (Ειρήνη Μουρτζούκου) στο συγκεκριμένο κελί φέρεται, όταν πληροφορήθηκε ότι επρόκειτο να μετακινηθεί, να προκάλεσε φθορές.

Ως αποτέλεσμα, προβλήματα παρουσιάζουν οι βρύσες, το μπάνιο και η λεκάνη. Οι εγκαταστάσεις χρειάζονται επισκευή και προβλέπεται μέσα στις επόμενες ημέρες να μεταβεί υδραυλικός στο κελί, ώστε να αποκαταστήσει τις ζημιές.

Τα προσωπικά αιτήματα της 56χρονης και η κράτηση του συζύγου της

Μέχρι στιγμής η 56χρονη φέρεται να έχει υποβάλει ελάχιστα προσωπικά αιτήματα στις φυλακές. Ένα από τα πρώτα πράγματα που ζήτησε ήταν κρέμες περιποίησης, αίτημα το οποίο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν έγινε αποδεκτό και δεν της επιτράπηκε να τις παραλάβει.

Το δεύτερο αντικείμενο που ζήτησε ήταν ένα σεσουάρ για τα μαλλιά της. Στην περίπτωση αυτή δόθηκε άδεια, αλλά με συγκεκριμένους περιορισμούς. Το σεσουάρ δεν παραμένει στην κατοχή της μέσα στο κελί, αλλά φυλάσσεται στο αρχιφυλακείο.

Κάθε φορά που επιθυμεί να το χρησιμοποιήσει, πρέπει να μεταβαίνει στο αρχιφυλακείο, να το παραλαμβάνει, να το χρησιμοποιεί για τα μαλλιά της και στη συνέχεια να το επιστρέφει στο σημείο φύλαξής του.

Διαφορετική είναι η καθημερινότητα του συζύγου της, ο οποίος κρατείται χωριστά στην ανδρική πτέρυγα Ζ. Το κελί του μοιράζεται με ακόμη πέντε κρατούμενους, γεγονός που σημαίνει ότι συνολικά βρίσκονται έξι άτομα στον ίδιο χώρο.

Σε αντίθεση με την 56χρονη, που δεν έχει προαυλιστεί κατά τις πρώτες εννέα ημέρες της κράτησής της, εκείνος βγαίνει κανονικά στο προαύλιο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο προαυλισμός του πραγματοποιείται μαζί με περίπου 60 ακόμη κρατούμενους.

Έτσι, οι δύο σύζυγοι ακολουθούν διαφορετική καθημερινότητα εντός των φυλακών Κορυδαλλού, ενώ η 56χρονη παραμένει κατά κύριο λόγο στο κελί της και οι επαφές της περιορίζονται στα προγραμματισμένα επισκεπτήρια και στις συναντήσεις που προβλέπονται κατά τη διάρκεια της κράτησής της.

- Post Down -

Comments are closed.